DELEN

Het is jammer en zeker onterecht dat nog niet veel mensen Georgië hoog op hun vakantielijstje hebben staan. Georgië is namelijk een perfect vakantieland voor de avontuurlijke reiziger. In het nog relatief onontdekte land vallen nog zeker nog vele verbogen pareltjes te ontdekken. Zo is er nog geen massa toerisme aanwezig en door het relatief kleine oppervlakte kan je tijdens een rondreis van vier weken een groot gedeelte van het land zien. Georgië ligt ten oosten van Turkije en is met het vliegtuig vanuit Amsterdam goed te bereiken. Ben je benieuwd geworden waarom Georgië het ideale vakantieland is? Lees dan snel verder naar de volgende 5 tips.

Tbilisi

Hoogstwaarschijnlijk begint je reis in de Hoofdstad Tbilisi. Deze prachtige oude stad heeft genoeg te bieden om er een paar dagen te vertoeven. Zo zijn er vele markten waar verschillende unieke souvenirs en koopwaren worden aangeboden. Verdwaal tussen de smalle oude steegjes en bewonder de oude gebouwen. Wat ook een echte aanrader is tijdens je verblijf in de hoofdstad is om een bezoek te brengen aan het Narikala fort welke alleen te bereiken is via een kabelbaan.

Kaukasus gebergte

Het kleine land strekt zich uit tot aan het Kaukasus gebergte. De military highway is een route die je zeker afgelegd moet hebben tijdens je bezoek aan Georgië. Deze schitterende route loopt door het gebergte vanaf Tbilisi tot aan de Russische stad Vladikavkaz. Je hebt uitzicht over verschillende middeleeuwse forten zoals die van Ananuri, welke omgeven is met prachtige beeldhouwwerken. Je rijdt door prachtige kloven en je bereikt het hoogste punt op zo een 2500 meter hoogte.

georgië-bezienswaardigheden

Lees ook: Dit zijn de 5 mooiste plekjes van Oman!

Fietsen en wandelen

De echte natuurliefhebbers weten Georgië ook steeds vaker te vinden vanwege de adembenemend natuur. De zuidelijke berghellingen vormen een prachtig wandelgebied. Ook zijn er in en rondom het Kaukasus gebergte nog vele historische bezienswaardigheden zichtbaar wat een leuke afwisseling is tijdens een van je fiets en wandel tochten.

Batumi

Batumi is een prachtige havenstad in het zuidwesten aan de zwarte zee. Het is zeer populaire vakantiebestemming en er hangt het hele jaar door een feestelijke sfeer. Het klimaat is er heerlijk warm en de kiezelstranden zijn zeer uitnodigend voor een lange stranddag. Ook zorgt de gunstige ligging ervoor dat er voor een groot gedeelte van het jaar vele soorten vogels te spotten zijn, waaronder zeldzame roofvogels. Batumi is dan ook zeker voor de vogelliefhebbers een ideaal vakantiebestemming.

David Garedzja klooster

Dit zal vast een van de meest bijzondere kloosters zijn die je ooit gezien hebt. Het Garedzja klooster welke gelegen is in het oosten van het land is namelijk uitgehouwen uit het Gareja gebergte. Helaas is er een groot gedeelte van het oorspronkelijke klooster verloren gegaan tijdens oefeningen van het Rode leger. Maar men heeft geprobeerd het gebouw zo goed mogelijk te restaureren waardoor het zeker een bezoek waard is tijdens je vakantie in Georgië.

Ben jij weleens in Georgië geweest? Zo ja, wat vond jij het mooiste plekje?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here