DELEN

Oman is nog een redelijk onbekend vakantieland. Dit sultanaat ligt zo een 150 km van het beter bekende Dubai vandaan. Vaak wordt een reis naar Dubai gecombineerd met een bezoek aan het sultanaat voor een paar dagen. Hier volgen nog een aantal redenen waarom een bezoek aan Oman echt niet mag ontbreken op je vakantielijst.

Wildkamperen

Wildkamper midden in de verlaten woestijn, dat kan in Oman. Je kan dit doen in de zandvlaktes van de bekende Walibi Sands. De Wahibi Sands zijn zandvlaktes die maar liefst een oppervlakte hebben van zo een 160.000 vierkante meter. Je slaapt in een soort van tentenkamp in de verlaten woestijn. Je krijgt je ontbijt geserveerd bij de zonsopkomst en je kan daarna een safari maken door de zandvlaktes heen.

Schitterende stranden

Oman is een land met zo een 1700 km aan kustlijn. Dit is dus een ideaal vakantieland voor de echte strandliefhebbers. Je kunt er binnen een paar dagen een schitterende tour maken langs de kustlijn waar je steeds grote badplaatsen aan zal doen. Het plaatsje Musandam is zeer bekend om de tochten die je er kan maken over het kraakheldere water en langs de enorme rotsachtige fjorden die er meters bovenuit steken.

Oman-strand

Lees ook: Dit zijn de mooiste plekjes van Scandinavië!

Natuur

Oman staat ook zeer bekend om de diversiteit aan natuur. Je hebt er dus niet alleen een prachtige kustlijn met grote badsteden. Je komt er ook enorme verlaten zandvlaktes en groene oases tegen als je meer naar de zuidelijke richting trekt. Ook is er op cultureel gebied veel te bieden. Zo zijn er nog grote overblijfselen van eeuwenoude forten die verspreid liggen over het land om te ontdekken.

Gastvrijheid

Ondanks dat Oman een Arabisch land is worden de mensen die er wonen heel vrijgelaten. Zo hoeven de vrouwen in Oman niet helemaal bedekt over straat en leent het land zich uitstekend voor een zon en strandvakantie voor toeristen. Je zal merken zodra je de lokale bevolking tegen komt ze je zeer vriendelijke zullen groeten en soms zelfs een kop koffie met een paar dadels aanbieden. Oman is een zeer gevarieerd land wat gelukkig nog niet ontdekt is door het massa toerisme. Hier kun je nog rustig genieten van de eeuwenoude cultuur die het land rijk is.

Oman-gastvrij

Dubai

Oman en Dubai zijn twee vakantieoorden die je ideaal met elkaar kan combineren in een vakantie. Er zijn talloze tours die je kan boeken vanuit beide oorden die je de highlight zullen laten zien. Zo is Dubai de stad van hoge en moderne gebouwen en is Oman nog zeer traditioneel en rustig. Geniet van wat beide te bieden hebben en je bent verzekerd van een top vakantie.

Wist jij al dat Oman zoveel te bieden heeft? Laat het ons weten in de comments hieronder!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here