DELEN

Panama is vooral bekend vanwege het gelijknamige kanaal dat door het land loopt. Het ruim 81 kilometer lange Panamakanaal loopt dwars door het land en verbindt de Caribische Zee met de Grote Oceaan. Er is echter in dit land nog veel meer te doen. Daarom hebben wij 5 redenen onder elkaar gezet om Panama te bezoeken!

1. De prachtige natuur

Panama heeft een rijke en indrukwekkende natuur. Je vindt hier maar liefst 15 nationale parken die rijk zijn aan jungles en regenwouden. Ook vind je hier de meest spectaculaire diersoorten. Zo leven hier meer dan 900 vogelsoorten, meer dan 200 zoogdieren en honderden reptiel soorten.

panama-jungle

2. Koffie paradijs

Ben jij een echte koffieliefhebber? Panama wordt ook wel gezien als het land van de koffie. De plek Boquete staat bekend vanwege zijn vele koffievelden. Het milde klimaat in Panama zorgt voor de ideale omstandigheden om koffie te groeien. Hier verbouwt men de beste en duurste koffiesoorten ter wereld. Rondom Boquete worden leuke koffietours georganiseerd waar je de lekkerste koffiesoorten kunt proeven.

Lees ook: 8 redenen om naar Nicaragua te gaan!

3. Panama-Stad

Panama-Stad is de hoofdstad van het gelijknamige land. Deze stad ligt aan het Panama-kanaal en is zeker een bezoekje waard. Je vindt hier aan de ene kant gigantische wolkenkrabbers en aan de andere kant arme ghetto’s en sloppenwijken. Er heerst een gemoedelijke sfeer en je vindt hier vele pittoreske winkeltjes en cafés. Typisch voor deze stad zijn de zogeheten ‘rooftop-bars’. Ga hier zeker wat drinken en geniet van het indrukwekkende uitzicht!

panama-stad

4. Bocas del Toro

Naast Jungle, koffieplantages en de grote stad, kun je in Panama ook terecht voor een zon-, zee- en strandvakantie. In het noordwesten van het land vind je vele kleine eilandjes, de een nog mooier als de ander. Het water is hier kristalhelder, je kunt hier dus geweldig snorkelen. Ook ligt deze streek vlakbij Costa Rica, een bezoekje aan dit geweldige land is dus prima te combineren.

panama-strand

5. Panama-hoed

Je hebt er vast wel eens van gehoord; De Panama-hoed. Deze beroemde hoed wordt gemaakt van stro van de Paja Toguilla boom. Dit is een soort van palmboom die zijn oorsprong in Ecuador vindt. Eigenlijk komt deze hoed dus helemaal niet uit Panama… Deze naam is toentertijd door de Amerikanen bedacht, vanwege de import van dit hoofddeksel. Wel wordt de Panama-hoed door vrijwel iedereen in Panama gedragen.

panama-hoed

Ben jij weleens in Panama geweest? Of ga je binnenkort Panama bezoeken? Laat het ons weten in de comments hieronder!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here