DELEN

De hoofdstad van Spanje is Madrid. Hoewel Barcelona alsnog de populairste stad is, trekken ook steeds meer toeristen naar de Spaanse hoofdstad. Ook in Madrid zijn genoeg leuke dingen te doen. Deze prachtige, gezellig stad heeft vele bezienswaardigheden en culturele hoogstandjes. Wat kun je precies doen in Madrid? Wij hebben 5 stedentrip Madrid tips op een rijtje gezet!

1 Museo del Prado

Dit unieke museum behoort tot de grootste kunstmusea ter wereld. Je vindt hier meer dan 1000 munten, 5000 tekeningen, 700 beelden, 8600 schilderijen en nog 2000 andere kunstvormen. Er hangen hier werken van ’s werelds beroemdste kunstenaars zoals Rembrandt, Velázquez, Titiaan, El Greco en Bartolome Esteban Murillo. Het museum wordt drukbezocht, we raden je aan om van tevorenkaarten te kopen online. Zo voorkom je dat je uren in de rij moet staan voordat je naar binnen kunt.

2 Plaza Mayor

Plaza Mayor is het grootste plein van de Spaanse hoofdstad. Dit plein bruist van de gezelligheid, zowel ’s nachts als overdag. Voorheen werd dit plein gebruikt voor ridder- en stierengevechten, maar tegenwoordig treden hier straatartiesten op. Aan de rand van het plein vind je gezellige winkeltjes en de omringende gebouwen zijn ook erg indrukwekkend.

stedentrip madrid 2

Lees ook: Cinque Terre: wonderbaarlijk mooi!

3 Palacio Real

Het Koninklijk Paleis van Madrid is een echte parel! Het paleis dient momenteel als ‘werkpaleis’ van de Spaanse koning en telt meer dan 3.400 kamers(!). Na het beroemde Versailles in Frankrijk is dit het allergrootste koninklijk paleis van Europa. In het paleis vindt je allerlei elementen terug uit de voorgaande eeuwen. Antieke kroonluchters, chique raamkozijnen en nog veel meer.

4 Santiago Bernabeu Stadion

De thuisbasis van Real Madrid is het ‘Santiago Bernabeu’. Real Madrid wordt gezien als een van de grootste voetbalclubs ooit en won de afgelopen jaren onder andere drie keer op rij de prestigieuze Champions League. Je kunt het stadion bezoeken door middel van een stadiontour. Je mag even op het veld kijken, kunt alle prijzen bewonderen en na afloop een leuk souvenirtje kopen in de officiële fanshop. Ook kun je natuurlijk een wedstrijd van Real Madrid bezoeken. Voeg je bij honderdduizend andere voetbalfans en geniet van voetballers als Gareth Bale en Karim Benzema. Een unieke ervaring!

5 Parque del Buen Retiro

Madrid heeft miljoenen inwoners, wat ervoor zorgt dat je als toerist af en toe even wilt ontsnappen aan alle drukte. In het grote Retiropark kun je even heerlijk ontspannen. Zowel toeristen als ‘locals’ gebruiken dit park om even bij te komen van de dagelijkse hectiek van de grote stad. Je kunt ook een bootje huren om mee rond te varen en in de weekenden worden er evenementen georganiseerd.

Ben jij weleens in Madrid geweest? We horen graag je ervaringen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here