DELEN

Porto is een bruisende en kleurrijke stad waar de smalle huisjes wel op elkaar gestapeld lijken te staan. Bekijk dit schitterende aanzicht vanaf de Douro en breng een bezoek aan tientallen andere highlights van de stad. Deze Portugese stad ligt op een kleine 2 uur vliegen vanaf Amsterdam wat het een ideale afstand maakt voor een meerdaagse stedentrip. Ben je nieuwsschierig geworden naar wat je echt niet mag missen tijdens je bezoek aan Porto? Lees dan snel verder naar de volgende 5 tips.

Reistijd

Doordat Porto aan de kant van de Atlantische oceaan ligt heeft het stadje last van een wat onstuimig klimaat. De beste reistijd voor een stedentrip naar Porto is dan ook in de maanden mei – september. Wanneer je tijdens deze periode reist heb je de grootste kans op zonnig weer en kan je genieten van de lange zomerse middagen op een van de vele terrasjes in de stad. Neem echter wel altijd een jasje of vest mee want het kan er stevig waaien.

Doura

Wat zeker boven aan je lijstje moet staan tijdens een bezoek aan Porto is toch wel een rondvaart over de Doura. Er zijn rondvaarten te boeken die maar liefst 8 uur lang duren. Zo krijg je tijdens deze rondvaart een wijnproeverij erbij en wordt er een heerlijk 3 gangen diner voor je bereid terwijl je langzaam over het water glijdt. Geniet van de zonsondergang met een heerlijk port in je handen. Een stedentrip naar Porto zal je nog verbazen.

porto2

Lees ook: 4 tips voor een stedentrip naar Rome!

Hop on, Hop off

Zoals in zoveel grote steden heeft ook Porto een Hop on, Hop off bus. Door hieraan boort te stappen kan je op een gemakkelijke manier de belangrijkste highlights van de stad zien. Verken je liever op eigen houtje de stad? Dan is dat ook goed mogelijk, alle afstanden zijn goed aan te lopen. Wat ook een leuk alternatief is om een fiets te huren. Je krijgt hierbij een plattegrond waar alle highlights van de stad staan aangegeven.

Palacio da Bolsa

Helaas is dit gebouw alleen te bezoeken doormiddel van een tour maar dat is het zeker waard. Terwijl de gids je prachtige verhalen verteld over het paleis dwaal je door de schitterende zalen. Na Bestel als afsluiter van de tour een drankje in de bar die in het gebouw ligt. Het palacio da Bolsa is dan ook een zekere must do wanneer je een stedentrip maakt naar Porto.

Se do porto

Deze imposante kathedraal zie je al van een afstand liggen. Binnen in de kerk kun je diverse bekende Vlaamse schilderijen bezichtigen. Vergeet ook niet om het naastgelegen klooster binnen te wandelen. Je zal verrast worden door de lichte en kleurrijke ruimtes. Maak een klim naar de bovenste verdieping in het klooster en je hebt uitzicht over de gehele stad.

Wat vind jij van Porto? Zijn we nog dingen vergeten? Laat het ons weten in de comments hieronder!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here