DELEN

Nicaragua is een prachtig land, maar toch is dit land minder populair dan buurlanden Costa Rica en Guatemala. Veel mensen denken dat Nicaragua ‘gevaarlijk’ is. Niets is minder waar! Nicaragua is een veelzijdig land en is het veiligste land van Midden-Amerika. Wat is er precies te zien in Nicaragua? Hieronder 8 redenen waarom Nicaragua op jouw bucketlist moet staan!

Indrukwekkende natuur

Nicaragua heeft een rijke en veelzijdige natuur. Vergelijkbaar met de schoonheid van Costa Rica, alleen vind je in Nicaragua minder toeristen. Je vindt hier onaangetaste jungles, gigantische helderblauwe meren en prachtige vulkanen. Ook is dit land niet verlegen om stranden. Je vindt hier aan zowel de Pacifische als Caribische kust de meest prachtige witte zandstranden, de een nog mooier dan de ander!

Winterzonnetje

Wanneer hier in Nederland en rest van Noord-Europa de winter begint, stijgen de hoge temperaturen in Nicaragua. Ben jij een echte koukleum en vermijd je de winter het liefst? Dan kun je in de winter heerlijk naar Nicaragua afreizen om te ontsnappen aan de vrieskou!

Veilig

Veel mensen hebben hun twijfels bij Midden-Amerika… Het zou in Midden-Amerikaanse landen namelijk niet veilig zijn. Dit valt in werkelijkheid gelukkig allemaal reuzemee. Met name Nicaragua, met uitzondering van de hoofdstad Manugua, is zeer veilig. Volgens verschillende bronnen zou Nicaragua zelfs hét veiligste land van Midden-Amerika zijn!

Vriendelijke bevolking

De mensen in Nicaragua zijn zeer vriendelijk. Ze zijn gastvrij, houden van een praatje en zijn daarnaast erg trots! Omdat dit land (nog) niet overspoeld is met toeristen, tonen de mensen hier oprecht interesse in je en laten ze je graag een kijkje nemen in hun cultuur.

Nicaragua is goedkoop

Nicaragua is spotgoedkoop. Al helemaal vergeleken bij buurland Costa Rica, kun je in Nicaragua zeer goedkoop rondreizen. Dat allemaal terwijl je geniet van dezelfde oceaan en een net zo warme zon. Zo kun je hier overnachtingen vinden voor rond de 5 euro per nacht en reken je bij taxi’s vaak niet meer dan een euro af.

Weinig toeristen

Zoals we eerder al schreven, vind je in Nicaragua weinig tot geen toeristen. Dit zorgt voor een authentieke en unieke ervaring. Geen lange rijen, geen overvolle Engelstalige restaurants én geen mensen die de rust verstoren in de natuur. Zelfs wanneer je de populairste plekken van het land bezoekt, zul je het gevoel hebben alleen op de wereld te zijn.

Indrukwekkende Vulkanen

In Nicaragua staan maar liefst 28 vulkanen. Deze vulkanen staan in een bijna rechte lijn door het land. Sommige zijn actief, maar het grootste deel slaapt. De Cerra Negro vulkaan bestaat uit een prachtig zwartgekleurd zand en hier kun je zelfs naar beneden sleeën. De Masaya vulkaan is actief en zal rustig roken, wanneer je over de rand heenloopt.

Corn Islands

Nicaragua heeft ook twee prachtige eilanden. De zogeheten Corn Islands liggen aan de andere kant van het land en zijn zeker een bezoekje waard. Op het kleinste eiland genaamd Little Corn vind je prachtige verlaten strandjes, heerlijke kreeft en een echt Caribische sfeer. Hier rijden geen auto’s en op het eiland vind je zelfs geen straten.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here