DELEN

Speel je met het idee om een vakantie te ondernemen naar de Costa Blanca? In dat geval zal je meer dan waarschijnlijk vliegen op de internationale luchthaven van Alicante. Je kan er tijdens je vakantie niet alleen voor kiezen om de stad Alicante zelf te ontdekken, wat bovendien ook te denken van de toch wel prachtige omgeving? In ieder geval, wanneer je Alicante (Spanje) en haar omgeving wil gaan verkennen kunnen de tips zoals aangegeven op deze pagina je daar ongetwijfeld bij helpen.

1.) Het Castillo de Santa Bárbara

Er zijn best wel wat goede redenen aan te halen om een bezoek te brengen aan de Castillo de Santa Bárbara. In eerste instantie is er de ligging van dit kasteel hoog boven de stad. Deze ligging heeft er voor gezorgd dat het kasteel in het verleden geruime tijd werd gebruikt om onverwachte bezoekers af te schrikken of te voorzien van een warm welkom. Er werd in principe vrij vroeg voor gekozen om het kasteel open te zetten voor bezoekers. Dit gebeurde dan ook reeds in het jaar 1963. Het was ook in deze periode dat er voor werd gekozen om twee liften te installeren. Deze liften moesten er voor zorgen dat ook mensen die minder goed te been zijn alsnog een bezoek aan het prachtige kasteel kunnen brengen.

2.) De promenade van Alicante

De promenade van Alicante, ook bekend als de zogenaamde ‘Explanada de España’ is een absolute hotspot in de stad. Je kan er voor kiezen om over de promenade een wandeling te maken die je meevoert helemaal van de haven van de stad naar het Canalejas Park. De promenade staat er verder om bekend tijdens de zomermaanden een plaats te zijn waar je even op wat verkoeling kan rekenen. Het is vooral de lichte zeebries die hiervoor verantwoordelijk is. Door de jaren heen is de Explanada de España in ieder geval uitgegroeid tot het absolute symbool van Alicante.

3.) Playa del Postiguet

Kom jij niet zozeer naar Alicante om er de plaatselijke cultuur op te snuiven, maar wil je vooral graag lekker kunnen genieten op een leuk strand onder de stralende, Spaanse zon? In dat geval is het Playa del Postiguet voor jou de absolute place to be! Dit prachtige zandstrand beschikt over een lengte van zo’n slordige 900 meter en is terug te vinden op een werkelijk prachtige locatie. Ze bevindt zich dan ook aan de voet van de berg ‘Monte Benacantil’. Het is op deze berg dat ook het ‘Castillo de Santa Bárbara’ is gelegen. Je kan op het Playa del Postiguet niet alleen maar genieten, daarnaast kan je er ook een leuk spelletje beachvolleybal spelen.

4.) Op verkenning in de omgeving van Alicante

Niet alleen de stad Alicante heeft haar bezoekers heel wat moois te bieden. De internationale luchthaven van Alicante staat er dan ook niet voor niets om bekend de toegangspoort te vormen tot de Costa Blanca. In de omgeving van Alicante zijn dan ook zeker en vast nog heel wat andere leuke steden terug te vinden die het bezoeken meer dan waard zijn. Denk hierbij onder meer aan:

  1. Benidorm;
  2. Torrevieja;
  3. Calpe;
  4. Elche;

Ben je van plan om tijdens jouw vakantie niet alleen maar Alicante te bezoeken, maar wil je ook graag haar omgeving ontdekken? Dan kan het de moeite waard zijn om een auto te huren. Een auto huren Alicante doe je bij voorkeur op de luchthaven zodat je ze na afloop van je vakantie gewoon eenvoudig terug kan afleveren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here