DELEN

Sevilla staat er om bekend op cultureel vlak een geweldige stad te zijn. Verspreid over de stad zijn dan ook heel wat prachtige bezienswaardigheden terug te vinden die wachten om ontdekt te worden. Wil jij graag meer informatie over Sevilla lezen als voorbereiding voor je reis? Ontdek dan snel op deze pagina de 4 top bezienswaardigheden van Sevilla die je absoluut niet mag missen!

1.) Het Real Alcazár

Wellicht de absolute top bezienswaardigheid van Sevilla luistert uiteraard naar de naam ‘Real Alcazár’. Het betreft hier een werkelijk uniek gebouwencomplex welke bestaat uit een geheel van koninklijke paleizen. Het is in deze paleizen dat vroeger de heersers van de regio verbleven. Het ging hierbij aldus zowel om de moren als om de christenen. het Real Alcazár Sevilla werd gebouwd in de veertiende eeuw in de zogenaamde mudejarstijl. Ze doet in de praktijk dan ook erg sprookjesachtig aan. Je moet er rekening mee houden dat de site van het Real Alcazár ongelofelijk groot is. Wil je alles nauwkeurig kunnen ontdekken? Dan kan je er rekening mee houden dat een bezoek aan dit paleizencomplex toch al snel zo’n drie uur in beslag zal nemen.

2.) De Giralda van Sevilla

Wellicht één van de bekendste symbolen van de stad Sevilla luistert naar de naam ‘Giralda’. Het betreft hier een voormalige minaret welke nu dienst doet als kerktoren van de kathedraal. Het is een absolute aanrader om de “klim” naar boven te ondernemen. Eenmaal aangekomen bovenin de kerktoren kan je namelijk genieten van een prachtig uitzicht over de stad en dan nog in het bijzonder over de kathedraal en het Real Alcazar. Let wel, een bezoek aan de Giralda is uitsluitend mogelijk gecombineerd met een bezoek aan de kathedraal. Het op voorhand aankopen van tickets wordt dan ook warm aanbevolen.

3.) Het Plaza de Espana Sevilla

Tijdens een bezoek aan Sevilla mag je ook beslist niet vergeten om even de nodige tijd uit te trekken voor een bezoek aan het Plaza de Espana Sevilla. Veel mensen denken dat dit het centrale plein is van de stad, maar dat is niet correct. In principe betreft het hier dan ook één groot gebouw welke beschikt over een centraal plein. Ze werd in het bijzonder in het leven geroepen voor de tentoonstelling die werd gehouden in het jaar 1929. Het Plaza de Espana Sevilla is gelegen aan de rand van het Parque de Maria Luisa. De gebouwen kunnen tot spijt van menig aantal toeristen helaas niet worden bezocht. Dit gezegd zijnde is het een absolute aanrader om tijdens je verblijf in Sevilla het Plaza de Espana te bezoeken!

4.) De Kathedraal van Sevilla

Zoals eerder op deze pagina reeds aangegeven dient een bezoek aan de Giralda gecombineerd te worden met een bezoek aan de statige Kathedraal van Sevilla. Dat is zeker geen straf, in tegendeel. Het betreft hier namelijk de grootste gotische kathedraal van Spanje… en bij uitbreiding zelfs van de hele wereld! Tijdens een bezoek aan deze kathedraal zijn er een aantal zaken die je zeker niet mag missen. Het gaat hierbij niet uitsluitend om het grote altaar, maar natuurlijk ook om het grafmonument van Colombus. Dit ondanks het feit dat er discussie bestaat over de echtheid van de beenderen die zijn terug te vinden in de kist.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here