DELEN

Voor wie zich af vraagt waar Cinque Terre ligt is misschien wat verbaasd over het antwoord. Cinque terre ligt namelijk dichterbij dan je denkt. Je vindt deze kleurrijke dorpengroep namelijk in het Noord Westen van Italië. De groep bestaat uit vijf bekende dorpen Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola en Rio Maggiore (van noord naar zuid). Het gebied staat op de UNESCO-werelderfgoedlijst Je hebt deze kleurrijke dorpjes vast al weleens op ansichtkaarten gezien want ze zijn een veel gefotografeerd onderwerp. Een bezoek aan Cinque Terre is zeker iets wat je niet zomaar meer zult vergeten.

Overspoeld met toeristen

De kleurrijke dorpjes worden al tientallen jaren overspoeld met toeristen. Zoveel zelfs dat het de Italiaanse overheid een halt heeft geroepen aan het toerisme. Er is nu een limiet gesteld van niet meer dan 1,5 miljoen bezoekers per jaar. Dit om de dorpen en de lokale cultuur te beschermen voor het massa toerisme. Zo zijn er toegangspoorten geplaatst die bij houden hoeveel tickets er al zijn verkocht. Wanneer het maximum is bereikt sluiten de poorten die toegang geven naar de dorpen.  Wil je de dorpen van Cinque Terre met eigen ogen gaan bewonderen? Bereid je dan van tevoren goed voor en laat je duidelijk informeren over de mogelijkheden om de dorpen te bezoeken.

cinque-terre 2

Reizen

Voor een bezoek aan de dorpen kun je het vliegtuig pakken richting Milaan of Florence en vanuit daar verder reizen met de bus of trein richting Cinque Terre zelf. Je kunt het beste in de omgeving van de dorpen overnachten omdat Cinque Terre zichzelf niet leent om er echt vakantie te vieren. Je kunt de dorpen makkelijk in een dag allemaal bezoeken. De dorpen liggen ongeveer 20 kilometer uit elkaar en er is een goede trein en busverbinding die het mogelijk maken om de dorpen allemaal te zien in een dag. Let er wel op dat de dorpen erg toeristisch zijn. Je kunt ervoor kiezen om een dag pas te kopen voor het vervoer tussen de dorpen maar je kunt ook losse tickets op het station aanschaffen.

cinque-terre 3

Lees ook: De 6 mooiste stranden van Europa!

Wandelen

Wat ook vaak wordt gedaan door de wat actievere vakantieganger is een wandeltocht afleggen tussen een van de dorpen. De afstand is maximaal 20 kilometer en de route is werkelijk prachtig. Er is in 2011 een goed wandelpad aangelegd die het de toeristen gemakkelijk maakt om de route wandelend te af te leggen. Tijdens deze tocht krijg je de kans om mooie foto’s te maken zoals je ze van de kaarten kent. Hoewel het met de trein sneller is heb je wandelend de mooiste uitzichten over de dorpen. Let wel op dat je voldoende eten en drinken mee neemt voor tijdens deze tocht.

Beste reistijd

Omdat het in de winter en herfstperiode veel kan regenen in het gebied van Cinque Terre doe je er goed aan om de dorpen te bezoeken in de periode van mei tot en met oktober. Dan valt de minste regen in het gebied en dat maakt het mogelijk dat je de mooie wandeltochten af kunt leggen. Daarnaast kun je in de zomerperiode je bezoek gelijk combineren met en aantal dagen aan een van de vele stranden die de omgeving rijk is.

Heb jij deze prachtige dorpjes weleens bezocht? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here