DELEN

Kopenhagen is een stad als geen ander. Voor gezinnen is het een stad die altijd blijft boeien, voor iedereen is er genoeg te zien en te beleven. De hoofdstad van Denemarken is goed te bereiken, zelfs met de auto, ook al is dat met erg jonge kinderen wellicht niet aan te raden. De stad leent zich uitstekend als bestemming voor een interessante Citytrip Kopenhagen, maar eigenlijk is er genoeg te zien en te ervaren om er langere tijd te verblijven.

Kopenhagen met kinderen bezoeken

Als je nog nooit eerder in Kopenhagen met kinderen bent geweest is het absoluut aan te raden om een tour door de stad te maken met de sightseeingbus. Het is de ideale manier om elk gezinslid in vogelvlucht de stad te laten zien. Met een heuse dubbeldekker verken je de stad en kom je te weten waar de meest interessante plekken te vinden zijn. Op die manier doe je voldoende inspiratie op om je vakantie geheel in te plannen. Met een beetje geluk ontdek je ook nog eens leuke plekjes om even uit te rusten terwijl je geniet van al het moois wat Kopenhagen te bieden heeft.

Goede voorbereiding

Ga je liever op eigen houtje de stad verkennen dan is er natuurlijks wat je tegen houdt om dat te doen. Een goede voorbereiding is uiteraard wel gewenst. Op die manier stel je met alle gezinsleden een route vast die je de leukste plekjes van de stad laat zien. Wil je het extra goedkoop doen, kies dan voor een 24-uurs ticket. Hiermee maak je 24 uur lang gratis gebruik van het openbaar vervoer in de stad. Het leukste van het reizen met het OV in Kopenhagen is dat je op deze manier makkelijk in contact komt met de locals. Grote kans dat je tips en suggesties krijgt aangereikt die je niet snel in een reisgids tegenkomt. Een ander groot voordeel van een 24-uurs ticket is dat je als volwassene 2 kinderen tot 12 jaar gratis mee kan nemen. Lekker goedkoop dus.

De klassieke attracties

Ben je in Kopenhagen aangekomen dan kan je natuurlijk niet om de meest bekende attracties heen. Zo is een bezoek aan het slot Amalienborg zeker de moeite waard. De wisseling van de wacht is om exact 12.00 uur en voor kinderen een interessant evenement. Voor een snelle blik op de geschiedenis van Denemarken breng je een bezoek aan het slot Christiansborg. Hier zal tal van schilderijen ten toon gesteld en geven je een goede indruk hoe de stad zich langzaam heeft ontwikkeld.

kopenhagen met het gezin 2

Lees ook: Reizen met kinderen, waar moet je opletten?

Rundetårn

Het beklimmen van de ronde toren (Rundetårn) mag je zeker niet overslaan, al was het alleen maar omdat het klimmen juist een leuke uitdaging is voor kinderen. Ben je eenmaal boven aan gekomen, bewonder dat het zicht wat je hebt over de stad. In een woord adembenemend.

Strøget

Een wandeling maken door de Strøget mag je eigenlijk ook niet overslaan. Tal van straatmuzikanten zorgen voor een bijzondere sfeer. De straatmuziek kun je eenvoudig afwisselen met een bezoek aan bekende en bijzondere winkels. Rust lekker uit aan het Kongens Nytorv, een groot plein wat in de winter het decor is voor de kunstijsbaan.

Ben jij weleens in Kopenhagen geweest? We horen graag je ervaring! Laat het ons weten in de comments hieronder.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here