DELEN

Het kan soms nog best een lastige keuze zijn. Want welk land is het beste kampeerland van Europa? Voor wie er met de tent of sleurhut op uit gaat tijdens zijn vakantie is het lastig kiezen tussen de verschillende landen. Vaak hebben ze allemaal hun eigen voor en nadelen. Toch is er makkelijk een overzicht te maken tussen welk land het beste kampeerland van Europa is. Benieuwd geworden? Lees dan snel verder naar de 6 leukste kampeerlanden binnen Europa.

Tsjechië

Wanneer je aan een kampeervakantie denkt komt het vast niet meteen in je op om je spullen te pakken en naar Tsjechië te rijden. Toch is Tsjechië een zeer geschikt land om te kamperen. Door de vele bossen en mooie landschappen is het ideaal om ergens je tentje te parkeren. Er zijn dan ook vele verschillende campings te vinden. Van luxe tot echte basics voor de natuurliefhebbers. Het grote voordeel van kamperen in Tsjechië is dat de prijzen van alles een stuk lager ligt dan in Nederland waardoor je meteen een hoop geld bespaart.

Luxemburg

Het is dan wel geen groot land, het is er uitermate geschikt om te kamperen. Er zijn naast de vele campings ook veel buitensporten te beoefenen. Grotten bezoeken, klimmen of een mountainbike route tijden je kampeervakantie. Het kan in Luxemburg allemaal. Let alleen wel op wanneer je gaat kamperen in Luxemburg, het weer is net als Nederland zeer wisselvallig.

Oostenrijk

Ook dit land behoort zeker tot de top 3 van beste kampeerlanden van Europa. Je vindt er veel natuur campings die dicht bij een meer of rivier liggen en waar je helemaal tot rust kan komen. Oostenrijk is zeker in trek bij fanatieke wandelaars. Je hebt er namelijk schitterende wandeltochten door de beeldschone natuur.

kamperen-2

Lees ook: Dit zijn de reistrends van 2018!

Italië

Noord Italië is beeldschoon en dan ook al jaren in trek bij Nederlandse kampeerders. Je kan er geweldig eten, de campings liggen vaak ook dichtbij een water en de campings zijn vaak goed onderhouden. Ga op wijntour of proef als dessert de heerlijk zelfgemaakte limoncello. Italië is zeker voor gezinnen een geweldig kampeerland

Frankrijk

Al mopperen we vaak dat Franse niet heel vriendelijk en gastvrij zijn, het land zelf is ideaal om te kamperen. Frankrijk en dan vooral Zuid-Frankrijk is dan ook al tientallen jaren een grote hit onder Nederlandse gezinnen. Frankrijk heeft alles. Heerlijke wijnen, lekkere stranden, beeldschone natuur en vaak lange zomerse avonden die het kampeer zo fijn maken.

Kroatië

Steeds meer mensen hebben de weg gevonden naar het karakteristieke Kroatië. Je vindt er mooie campings aan het water. Het land zelf biedt veel afwisseling. Zo is het er op het strand goed vertoeven maar ook natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij de verschillende natuurparken die er zijn. Bezoek tijdens het kamperen de bekenede watervallen en laat je verbazen over de schoonheid van het kraakheldere blauwe water.

Houd jij van kamperen? Wat is jouw favoriete bestemming? Laat het ons weten in de comments hieronder!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here