DELEN

De zomervakantie staat weer voor de deur en dat betekend dat het tijd is om een vakantie te boeken. Krijg je weer al zin in lange zomeravonden en heerlijk luieren op het strand onder een palmboom? Dan heb je geluk want daar hoef je echt niet urenlang voor in het vliegtuig te zitten. Ook binnen Europa vind je hagelwitte stranden met kristalblauw water. Ben je benieuwd geworden waar al deze stranden te vinden zijn? Lees dan snel verder naar de 6 mooiste stranden van Europa.

Plage de Saleccia

Eenmaal hier aangekomen wil je het strand vast nooit meer verlaten. Plage de Saleccia is een hagelwit strand wat in het noorden van Corsica ligt. Je hebt zelfs de kans dat je het strand voor jezelf alleen hebt. Een groot gedeelte van het strand valt onder beschermd natuurgebied waardoor er geen hotels, restaurants of andere zaken in de omgeving gebouwd mogen worden. Ideaal dus voor vakantiegangers die de rust op willen zoeken. Het enige geluid wat je zal horen is het rustige kabelende zeewater.

Navagio Beach

Wie kent het niet? Het Navagio Beach in Zakynthos. Dit bekende strand heet Navagio Beach en is het mooiste strand in de omgeving van het eiland. Steeds meer mensen ontdekken deze prachtige plek op aarde waardoor het er tegenwoordig zeer druk en toeristisch is. Maar ondanks de drukte blijft het een adembenemend strand waar je echt een keer geweest moet zijn.

Zlatni Rat

Dit is een van de meeste unieke stranden van Europa. Het heeft dan ook wel de bijnaam ‘De Gouden Hoorn’. Door de sterke stroming en de harde wind veranderd de vorm van het strand continu. Zlatni Rat lig in Kroatië en is de ideale bestemming voor een strandvakantie. Door de vele dennenbomen langs het strand kan je ook lekker in de schaduw vertoeven. Dit maakt het ook gelijk een ideale vakantie bestemming voor gezinnen.

Normandië

De stranden van Normandië zijn dan wel geen tropische bestemming, het is er werkelijk waar adembenemend. De kust aan de Atlantische oceaan heeft in de geschiedenis veel te voorduren gehad tijdens de oorlogen. En ook heeft de natuur zelf hier een grote stempel gedrukt op de enorm grote krijtrotsen. Breng tijdens je vakantie een bezoek aan een van de vele kiezelstranden en geniet van de imposante natuur.

strand europa-2

Lees ook: Dit zijn de vier mooiste plekken van Portugal!

Oludeniz

Oludeniz is een prachtige baai met wit zand en lichtblauw water aan de zuidkust van Turkije. Dit prachtige strand is onterecht onbekend bij de meeste vakantiegangers. Vanaf het strand heb je een prachtig uitzicht over een groot gebergte van Turkije. Oludeniz is voor zowel zonaanbidders als voor de actievere vakantiegangers een ideale zomer bestemming.

Apella beach

Griekenland zit bomvol prachtige stranden waarvan er nog vele onontdekt zijn door toeristen. Apella beach ligt op het eiland Karpathos in de Atlantische Oceaan. Dit kiezelstrand wordt omringd door een prachtige diepgroene natuur wat een mooi combinatie is met het intens witte strand en helderblauw water. Wacht niet te lang met je bezoek aan Apella Beach. Over een aantal jaar zal het zeker druk bezocht worden door toeristen.

Wat is volgens jou het mooiste strand van Europa? Laat het ons weten in de comments hieronder!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here