DELEN

Zuid Oost Azië is al jaar en dag de favoriete reisbestemmingen onder backpackers. Dit komt omdat deze landen in Azië zeer eenvoudig te doorkruisen zijn en ook met een klein budget kan je hier een te gekke tijd beleven. Landen zoals Thailand, Indonesië en Vietnam staan dan ook al jaren in de top 10 van de meest mooiste bestemmingen in Zuidoost-Azië. Ook voor andere reizigers zijn deze landen een perfecte uitvalbasis voor een onvergetelijke reis. Maar waar moet je precies zijn? Lees snel verder voor de volgende 5 mooiste bestemmingen van Zuidoost-Azië.

Cambodja

Cambodja is tot nu toe nog een stuk minder toeristische dan bijvoorbeeld een land als Thailand en Indonesië en dat maakt een reis naar Cambodja ook extra speciaal. Door de vele regen die in Cambodja valt is het er groen en erg bosrijk. Hierdoor zal de natuur een fijne indruk op je achterlaten. Wil je een jungletrekking maken dan zit je goed als je richting het noorden en oosten van het land reist. Voor wie meer opzoek is naar tropische eilandjes die moet in het zuiden zijn. Ook zijn er een aantal prachtige steden in Cambodja die een bezoek meer dan waard zijn. Denk bijvoorbeeld aan het enorm grote tempelcomplex Angkor Wat welke te bezoeken is vanuit de stad Siem Reap.

Laos

Voor wie nog meer opzoek is naar rust en een onontdekt paradijs die kan zijn hart ophalen in Laos. Dit land is een perfecte plek voor wie van jungle en ruige natuur houdt. Je zal er fraaie karst gebergte tegenkomen en de bevolking is ontzettend vriendelijk. Een bezoek aan Luang Prabang moet zeker op je lijst staan wanneer je richting Laos reist. In deze plaats in het noorden van het land heerst een gemoedelijke en rustige sfeer. Je kan de stad makkelijk per voet verkennen en je zal beloond worden met een paar prachtige tempels. Breng gelijk een bezoek aan de schitterende watervallen die iets ten zuiden van de stad liggen. Dit zijn misschien wel de mooiste watervallen die je in zuidoost Azië gaat tegenkomen.

zuidoost-azie-2

Lees ook: Vietnam: een prachtig land met een unieke natuur!

Maleisië

Voor dierenspotters is Maleisië het perfecte land. Je kunt er tijdens je reis orang-oetans, vuurvliegjes, neushoornvogels, en olifanten tegenkomen. Deze dieren leven voornamelijk op het eiland Borneo. Kuala Lumpur de hoofdstad van Maleisië is een echte westerse metropool. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is verkrijgbaar in deze grote stad. En ook voor de strandliefhebbers is Maleisië een fantastisch vakantieland. Op de eilanden Langkawi en Penang vind je er genoeg witte stranden met kraakhelder blauw water, ideaal voor een dagje snorkelen.

Thailand

Thailand is dan misschien wel het meest toeristische land in Zuidoost-Azië. Je zal in het land van de eeuwige glimlach een geweldige tijd beleven. Zo vind je in Thailand een aantal grote nationaal parken waaronder het schitterende Koh Sok park. Vaar met een bootje over het grote meer welke omringd is door grote kalkstenen rotsen. Geniet van het overheerlijke eten en laat je rondrijden in een tuctuc. Een reis naar Thailand is zeker te weten een onvergetelijke ervaring.

Ben jij weleens in Zuidoost-Azië geweest? Zo ja, wat is jouw favoriete bestemming? Laat het ons weten in de comments hieronder!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here