DELEN

De dagen worden weer langer en de zon laat zich weer vaker zien. Het is bijna weer zomer en dat betekend bijna weer tijd voor de vakantie. Er zijn dit jaar best wel wat veranderingen op het gebied van de reistrends. Wil jij goed op de hoogte zijn van de allerlaatste reistrends van 2018? Lees dan snel verder.

Slow traveling

Slow traveling is de nieuwe manier van vakantie vieren. Bij slow traveling draait het om minder planning tijdens de vakantiedagen, meer innerlijke rust en meer tijd voor verveling. Het doel van op vakantie gaan is uitrusten en je opladen voor een weer een drukke periode die op je wacht zodra je thuiskomt. Omdat we maar een aantal dagen de tijd hebben als we op plaats van bestemming zijn plannen we de dagen vol met uitstapjes en culturele hoogstandjes. Dit veroorzaakt een overvolle planning tijdens de vakantiedagen. Bij deze trend gaat het juist om geen planning te maken en de tijd te nemen zodra je op je bestemming bent aangekomen. Volg  deze reistrend en boek die week extra zodat je dit jaar wel helemaal zen terug komt na de vakantie.

vakantie-trends-2018-2

Lees ook: Eilandhoppen in Kroatië: 4 tips!

Netflix aan boord

Zie je ook op tegen die 16 uur durende vlucht deze zomer? Dit nieuws zal je uit je lijden verlossen want in 2018 maakt Netflix het mogelijk om zelfs aan boord van het vliegtuig ongestoord je favoriete films en serieus te kunnen streamen. Voorheen was dit nog niet mogelijk door de beperkte internetsnelheid aan boort van vliegtuigen. Maar daar heeft Netflix iets op gevonden. Ze bieden zelfs gratis wifi aan. Dus zeg eerlijk, zo kom je die lange vlucht wel door.

Cruises

Als je denkt dat cruises alleen iets is voor oudere mensen dan zit je er sinds dit jaar naast want op vakantie gaan met een cruiseschip is in 2018 helemaal de trend. Laat je van bestemming naar bestemming varen terwijl jij ondertussen aan je cocktail nipt aan de rand van het zwembad. Geniet s ’avonds van het uitgebreide entertainment programma of waag een gokje in het casino. Het kan allemaal. Zodra je ochtends wakker wordt ben je op plaats van je nieuwe bestemming. Zo een cruise vakantie is nog helemaal niet zo een gek idee.

vakantie-trends-2018

Lees ook: 4 bezienswaardigheden in Seoul!

Scandinavië

Wanneer je aan de zomervakantie denkt denk je waarschijnlijk niet meteen aan Noorwegen, Zweden of Finland. Toch zijn deze 3 landen in 2018 een zeer gewilde vakantiebestemming. De natuur is er prachtig en er is godzijdank nog geen massa toerisme. Trek je wandelschoenen aan en neem je pop up tentje mee. Ben je opzoek naar adembenemende natuurlandschappen, rust en ruimte? Dan is deze reistrend echt iets voor jou.

Thuisvakantie

Ook de thuisvakantie is een grote trend in 2018. Veel mensen kiezen ervoor om in plaats van drie weken achter elkaar weg te gaan de vakantiedagen te verdelen over een aantal weekenden. Zo is er genoeg tijd om verschillende stedentrips te boeken en is er altijd nog ruimte voor onverwachte spontane uitstapjes. De thuisvakantie heeft nog een groot voordeel dat je geen last zal hebben van inpak stress en je gewoon in je eigen bed kunt slapen.

Wat doe jij dit jaar op het gebied van vakantie? Laat het ons weten in de comments hieronder!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here