DELEN

Heb je geen zomervakantie gehad dit jaar of was het zo leuk dat je eigenlijk dit najaar nog op vakantie wil? Dan treft het. Een vakantie in het najaar is over het algemeen een vakantie met voordelen. Het is normaal gesproken veel minder druk dan in het hoogseizoen, bovendien ben je een stuk goedkoper uit. Boek je daarnaast een reis naar een van de vele Zuid-Europese bestemmingen, dan kom je wat de gemiddelde hoeveelheid zon zeker niet te kort. De leukste vakantiebestemmingen, inclusief tips voor een interessante citytrip in Europa dit najaar.

Gran Canaria

Maar liefst 365 dagen zon per jaar, een relaxte sfeer en een aangename temperatuur. Het zijn deze ingrediënten die absoluut noodzakelijk zijn voor een topvakantie in het najaar. Tel daarbij op dat je met een beetje zoeken al snel op een hele goede aanbieding stuit, zodat je niet je financiële reserves hoeft aan te spreken.

Curaçao

Het lijkt misschien een sprookje: 32 graden, een aangenaam Caraïbisch briesje en een azuurblauwe zee. Veel meer heeft een mens zich niet te wensen. Curaçao is de ideale bestemming als je een tropische bestemming zoekt om je laatste vakantiedagen op te maken zonder dat het je een vermogen kost, vaak reis je al vanaf € 575,- naar Curaçao.

Portugal

Voor veel Nederlanders is Portugal het ideale land voor een geweldige vakantie in het najaar. Waar het in de zomermaanden juist bloedheet kan zijn, is het vanaf september / oktober extreem aangenaam. Portugal heeft daarnaast veel te ontdekken. Oude steden als Lissabon en Albufeira zijn ideaal als bestemming voor een citytrip. De temperatuur is met 22 graden bijzonder aangenaam en ben je een visliefhebber, dan kan je jouw geluk niet op.

herfstvakantie portugal

Lees ook: 10 tips voor een goedkopere zomervakantie!

Italië

Pizza eten aan het Piazza Campo de’ Fiori in Rome. Veel beter wordt het niet. Met een gemiddelde temperatuur overdag van 20 graden is een vakantie in Italië in het najaar een logische keuze. Uiteraard hoef je niet naar Rome te gaan, het land biedt een keur aan interessante vakantiemogelijkheden zoals campings en aggriturismo’s.

Gambia

Een bijzondere vakantietip? Gambia, aan de westkust van Afrika ligt dit paradijselijke land. Dankzij de relatieve goedkope vliegtickets ben je in feite voor een zeer aangenaam bedrag in een continent wat het ontdekken waard is. Engels is de voertaal en veel Gambianen laten je met veel trots hun land zien. Geniet van de indrukwekkende stranden en verbaas je erover hoe eenvoudig het is om een topvakantie te hebben.

herfstvakantie gambia

Wat is jouw favoriete vakantiebestemming voor in het najaar? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here