DELEN

Natuurlijk is een vakantie in het najaar naar Spanje een ideale gelegenheid om tot rust te komen. De grote verscheidenheid aan cultuur, de geschiedenis van het land en de gastronomie maken Spanje tot een unieke vakantiebestemming. Een van de streken die je dan ook zeker moet bezoeken is Catalonië. Het is net even een ander stukje Spanje, al was het alleen maar vanwege de taal, het Catalaans. Deze regio onderscheidt zich op zoveel punten van Spanje dat je eigenlijk het gevoel krijgt heel ergens anders te zijn. De mooiste plekken in Catalonië voor een geweldige vakantie in het najaar, zetten we alvast op een rij.

Klooster van Montserrat

Er zijn veel plekken waar de Catalanen trots op zijn, maar het Montserrat klooster staan waarschijnlijk bij iedereen bovenaan. Het is niet alleen het belangrijkste gebedsoord voor veel Catalanen, het staat ook op een plek die zelfs voor het Christendom al gebruikt werd voor religieuze doeleinden. Destijds waren het de Romeinse tempels die hier waren gevestigd. Het klooster is gevestigd op een bijzonder punt: tussen Barcelona en Saint Jeroni, het hoogste punt van de berg Montserrat. Vanaf hier is bijna heel Catalonië te zien. Als je een beetje geluk hebt kan je zelfs op een zonnige dag Mallorca zien liggen.

Barcelona

Barcelona is de hoofdstad van de autonome gemeenschap van Catalonië en de op één na grootste stad van Spanje, na Madrid, met  1.7 miljoen inwoners, terwijl vijf miljoen mensen in het hele stadsgewest van Barcelona wonen. Barcelona is de grootste metropool aan de Middellandse Zee en de ideale stad voor een indrukwekkende citytrip, niet alleen vanwege de geweldige eetcultuur, maar ook vanwege de vele mooie gebouwen die de stad rijk is.

catalonië 2

Vraag een willekeurige Catalaan wat het meest indrukwekkende bouwwerk van Catalonië is en hij zal zonder twijfel de Sagrada Familia noemen. De volledige naam luidt: Basílica i Temple Expiatori de la Sagrada Família. Deze basiliek is het bekendste bouwwerk van de beroemde architect Antoni Gaudi. In feite heeft Gaudi een zeer duidelijk stempel op de uitstraling van Barcelona gedrukt. Van zijn hand is ook de Finca Guell en het beroemde park Guell.

Lees ook: Dit zijn de 10 leukste dingen om te doen in Barcelona!

Pals

Als je eigenlijk niet zo gek bent op het bezoeken van grote steden als Barcelona, kan een bezoek aan Pals een hele verademing zijn. Het is een van de meest idyllische dorpjes aan de Costa Brava en is lang geleden ontstaan rondom een fort. De goed bewaarde middeleeuwse uitstraling maakt van Pals een ware trekpleister en een absolute must-see als je Catalonië bezoekt. Hier geniet je van een authentiek deel van Spanje waar tradities en de lokale gastronomie nog een belangrijke rol spelen. Elk jaar vinden er diverse culturele evenementen plaats die een bezoek aan de stad de moeite waard maken.

Ben jij weleens in Catalonië geweest? Laat het ons weten in de comments hieronder!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here