DELEN

De hoofdstad van Nederland is een populaire bestemming voor een stedentrip. Amsterdam staat bekend om de mooie grachten, historische gebouwen en leuke winkels. Omdat de stad zo populair is onder toeristen is het soms lastig om een Amsterdam hotel te vinden dat aansluit bij je wensen en budget. De prijzen liggen er hoog en veel hotels zijn het hele jaar door druk bezet. Hoe kun je nu zo goedkoop mogelijk een hotel in Amsterdam boeken? Wij hebben 4 budgettips op een rijtje gezet!

1 Boek op tijd

Dit is misschien een open deur, maar we willen het toch nog even melden: boek op tijd! Zo voorkom je dat hotels uitverkocht zijn en je geen plek meer kunt vinden. Ook zijn prijzen vaak lager wanneer je ruim van tevoren boekt. Met ruim van tevoren bedoelen we meer dan 2 maanden van tevoren. Niet alle hotels hanteren deze ‘vroegboek korting’, dus informeer van tevoren.

2 Kies voor een hostel

Vroeger waren hostels meer voor jongeren en niet voor mensen die buiten deze leeftijdscategorie vielen. Tegenwoordig is dat wel anders en zie je ook veel oudere mensen overnachten in hostels. Hostels zijn een stuk goedkoper als hotels. De voorzieningen zijn vaak wel iets minder ‘luxe’ en de uitstraling van de meeste hostels is nogal ‘basic’, maar je betaalt ook een stuk minder. Als je van iets meer luxe houdt kun je ook kiezen voor een ‘poshtel’. Dit is een luxe hostel waar de focus ligt op ‘design’. Deze trendy hostels vind je overal, zo ook in Amsterdam!

amsterdam hotel 2

Lees ook: Reizen met de trein: 5 tips!

3 Ga voor een iets minder centrale locatie

Hoewel er bijna 850.000 mensen in Amsterdam wonen, is de stad zelf niet erg groot. Daarnaast is het openbaar vervoer goed geregeld. Je hebt beschikking over de bus, de tram en de metro. Ook is Uber erg actief in deze stad. Wanneer je iets minder te besteden hebt, maar toch graag in Amsterdam wilt overnachten, dan kun je ook net iets buiten het centrum gaan zitten. De prijs zal een stuk lager liggen en zoals gezegd kun je met het openbaar vervoer overal eenvoudig komen.

4  Last-minute

Als laatste tip: Last minute boeken! Zoals je bij tip 1 al kon lezen kun je ver van tevoren boeken om een goedkopere prijs te krijgen. Het tegenovergestelde werkt ook. Als je vlak voor vertrek boekt dan krijg je vaak ‘last-minute korting’. Hotels willen de kamers namelijk het liefst volkrijgen en Het is natuurlijk wel een risico, want je kunt je vakantie niet van tevoren plannen. Het scheelt wel erg in de kosten!

Zijn we nog tips vergeten? Laat het ons weten in de comments hieronder!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here