DELEN

Een rondreis met de auto oftewel een roadtrip wordt steeds populairder. Het is een ideale vakantie als jouw vriendengroep houdt van avontuur en wat van de wereld wil zien. Het fijne aan roadtrippen met de auto is dat jullie in principe overal kunnen stoppen. Als je onderweg een vette stad, idyllisch meer of een pittoresk dorpje tegenkomen, kun je een stop inlassen om van de omgeving te genieten. Dit geeft een gevoel van vrijheid dat je niet bij een strandvakantie of stedentrip zult ervaren. Er zijn echter wel een aantal dingen waar je op moet letten als je een roadtrip met je vrienden gaat maken.

Tol en stickers

Met de brandstofkosten, overnachtingen en kosten om te eten en drinken ben je er nog niet als het gaat om noodzakelijke kosten. In veel landen moet je namelijk tol betalen om op bepaalde wegen te mogen rijden. In Frankrijk, Italië en veel Oost-Europese landen moet je tol betalen. Voor een enkele keer vallen de kosten mee maar als je een lange trip maakt kunnen ook de tolkosten aardig oplopen. Het is handig om hier wat geld voor in de auto te hebben liggen. Het is ook handig om te weten dat voor sommige gebieden in Duitsland milieustickers verplicht zijn. Ook deze stickers kunnen extra kosten met zich meebrengen.

Navigatie

Natuurlijk is het leuk en romantisch om te navigeren aan de hand van een papieren kaart. Toch kan het erg handig zijn om een navigatiesysteem in de auto te hebben als er snel van plan moet worden gewisseld of er veranderingen in het wegennet zijn opgetreden. Overigens werkt de navigatie van de meeste telefoons ook goed genoeg voor dit doeleinde. Zorg wel dat er in dit geval iemand altijd over internet kan beschikken of de kaarten op zijn telefoon heeft geladen!

Verzekering

Wanneer je in onbekende landen gaat rijden is het natuurlijk wel zo slim om je verzekering in orde te hebben. Een ongeluk kan soms in een klein hoekje zitten dus is het verstandig om behalve een goede reisverzekering ook de dekking van de autoverzekering in de gaten te houden.

roadtrip vrienden 2

Lees ook: Dit zijn de mooiste 6 stranden van Europa!

Talen

In veel gevallen is het handig om een woordje over de grens te spreken. Wanneer je autopech hebt en langs een rustige weg stil komt te staan kan het net een zetje in de goede richting geven als je goed verstaanbaar bent in een andere taal. Vaak kom je met goede Engels, Spaans, Frans of Duits een heel eind maar ook kleinere talen kunnen goed van pas komen. Behalve dat het handig is kan het ook gewoon heel leuk zijn om je te verdiepen in een nieuwe taal. Zorg dat je een paar woordjes kent uit het land waar je doorheen rijdt en maak indruk op de lokale bevolking!

Spullen die je niet moet vergeten

Er zijn een aantal zaken die erg handig zijn om mee te nemen op roadtrip. Een koeltas en voldoende mogelijkheden om apparatuur op te laden zijn twee belangrijke voorbeelden van deze spullen. Maar ook voldoende extra eten voor als je even geen supermarkt kan vinden kan heel belangrijk zijn. Een zak chips of nootjes op het juist moment kan vaak een geïrriteerde sfeer voorkomen. Ook een EHBO-set en desinfectiegeld zijn spullen die iedereen op een roadtrip gaat mee zou moeten nemen.

Zijn we nog dingen vergeten? Laat het ons weten in de comments hieronder!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here