DELEN

Kroatië telt maar liefst 1246 eilanden en riffen waarvan er nog veel onbewoond zijn. Gelukkig zijn deze schitterende eilanden wel toegankelijk om de prachtige natuur te bewonderen.  Ook is er op de vele eilanden veel cultureel erfgoed aanwezig wat een leuke afwisseling biedt tijdens het eilandhoppen. Hier volgt een overzicht van de mooiste eilanden die jou het meeste te bieden hebben tijdens het eilandhoppen in Kroatië.

Cres eiland

Je merkt meteen bij aankomst op het eiland het grote verschil met het vasteland. Op dit eiland is nog geen goede infrastructuur aanwezig en is er nog geen sprake van massa toerisme. Daardoor is dit eiland zeer geschikt voor toeristen die de rust op willen zoeken en vooral van de natuur willen genieten. Ook voor roofvogel liefhebbers is dit een fantastisch eiland om te verblijven. De vale gier leeft hier en het Cres eiland is een van de laatste leef plaatsen van deze vogels in heel Europa. Je vindt er vooral verlaten oude dorpen en steile rotswanden die zo hun eigen charmes nog hebben. Als je wilt blijven overnachten op dit eiland kun je kiezen uit een slaapplek op de camping of in een van de vele BBC’s. Verwacht niet te veel luxe.

Bionische eilanden

Deze eilanden mag je tijdens je trip zeker niet overslaan. De eilanden liggen voor de kust van Istrië en je kunt ze makkelijk bereiken met een dagexcursie. Deze eilandengroep was tot 1980 in het bezit van de alleenheerser Tito die er zelfs zijn eigen dierenpark op bouwde. Na de dood van Tito zijn de eilanden geopend voor het toerisme en kunt er de olifant die nog steeds leeft een bezoek brengen. Verder kun je een kijkje nemen in het museum en als je er wilt overnachten kun je er in een van de twee hotels slapen. De bionische eilanden hebben prachtige tuinen en zijn daarom ook echt een aanrader om ze mee te pakken tijdens je reis.

kroatie-eilanden

Lees ook: Dit zijn de mooiste plekjes van Scandinavië!

Pag eiland

Dit eiland is eigenlijk het Ibiza van Kroatië. Het heeft een lange kustlijn en is zeker in het hoogseizoen een druk bezocht eiland door jonge toeristen. Het is een ideaal eiland om een aantal dagen door te brengen aan het strand of te zwemmen in een van de baaien die het eiland rijk is. Je kunt het Pag eiland makkelijk met de boot bereiken als je vanuit het noorden komt. Proef ook de heerlijke kazen die gemaakt worden van schapenmelk. Dit is een echte delicatesse van het Pag eiland.

Rab eiland

Het Rab eiland onderscheid zich van alle andere eilanden door zijn zandstranden in plaats van de kiezelstranden die je door heel Kroatië zal vinden. Ook heeft het eiland de meeste zonuren, maar liefst 7 uur per dag. Op dit groene eiland zijn ongeveer 300 zoetwaterbronnen, dichte groene bebossing en zeer vruchtbare velden te vinden. Ook op cultureel gebied is Rab een prima eiland om te bezoeken. Je vindt er nog eeuwenoude kloosters, kerken en veel paleizen die een bezoek zeker waard zijn. Het Rab eiland is een uitstekend eiland om te bezoeken wanneer je met de hele familie gaat eilandhoppen.

Ben jij weleens in Kroatië geweest? Laat het ons weten in de comments hieronder!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here