DELEN

De vakantie periodes komen er alweer aan. Dit jaar toch maar een hotel of liever een vakantiehuisje? Eigenlijk is het verschil niet zo groot. Of toch wel?

Met het gezin

Een vakantiehuisje is geschikt voor jong en oud. Gezellig samen koken, spelletjes spelen, genieten van de zon of een frisse duik nemen in het nabijgelegen zwembad. Het maakt niet uit wat je doet, er zijn altijd genoeg gezinnen met kinderen om je heen waar de jongste gezinsleden zich mee kunnen vermaken. Maar ook met zijn tweetjes kun je heerlijk ontspannen in een vakantiehuisje. Een beetje zoals thuis, maar dan totaal anders.

Of lekker samen

Hetzelfde geld voor een hotel, maar dan in een net wat minder ontspannen sfeer. Waar een vakantiehuisje een waar home away from home wordt, blijft een hotelkamer sneller wat onpersoonlijk. Vooral met kinderen is de zoektocht naar een goed hotel net wat lastiger. Zijn er voldoende voorzieningen, is er dagelijkse animatie en wat als de kinderen zich vervelen? De voordelen zijn dan weer de mogelijkheden tot all-inclusive vakanties, roomservice en extra voorzieningen zoals massages, sauna’s en was service.

Aanbod

Zowel hotels als vakantiehuizen bieden een grote variatie mogelijkheden; het is maar net waar je zin in hebt. Een budget vakantie biedt de mogelijkheid voor hostels, maar ook AirBnB vakantiehuizen. Een zonvakantie biedt tal van appartementen, hotels en vakantiehuizen dicht of ver van het centrum. Een echte natuur vakantie daarentegen vraagt toch wel echt om een vakantiehuisje.

hotel vakantie

Termijn

Vakantiehuisjes bieden wel weer het voordeel van de mogelijkheid tot lange-termijn boekingen. Zo kun je bij Stekelbos.nl een permanent vakantiehuisje aanschaffen of via AirBnB een plekje zoeken voor een aantal maanden. Wil je ieder jaar iets anders, dan kies je voor een hotel, maar houdt je van wat vastigheid, dan is een permanente oplossing weer ideaal. Zo kun je jezelf altijd en overal helemaal thuis voelen.

Behoeften

Waar liggen de behoeften voor deze vakantie? Wil je genieten van een lekker luie zon, zee en strand vakantie, dan is een centraal gelegen hotel waarschijnlijk een goede keuze. Wil je ontspannen in de natuur of gezellig met het hele gezin op avontuur, dan is een vakantiehuisje een meer familie-vriendelijke keuze.

vakantie

Kom je er nou niet uit, dan wissel je gewoon wat af. Ga af en toe een weekendje city trippen in een hotel en laat je onderdompelen in spa’s en massages, en kies een langere vakantie om gezellig samen in een vakantiehuisje te verblijven!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here