DELEN

Dat we op vakantie willen genieten van het beste en scherpste zicht, hoeft niemand te verbazen. Enkel op die manier kan je de vele details van de Sixtijnse kapel bewonderen, laat staan het uitzicht terwijl we de grote hoogte van Desert View ons tot rust laten brengen. Toch gaat dat alles ook verloren indien we te kampen hebben met pijnlijke ogen en irritaties. Met onderstaande tips zal je alvast goed voorbereid jouw lenzen kunnen dragen op vakantie.

Vooreerst: daglenzen zijn een betere optie

In het buitenland bestaat er een groter risico op ontstekingen, zeker indien het gaat om landen waar alles gewoon een stuk minder hygiënisch is. Maar zelfs het zwembad van een beter hotel kan gewoon oogontstekingen veroorzaken. Door te kiezen voor daglenzen verklein je alvast de pijnlijke risico’s op ontstekingen en infecties. Alleen al het feit dat je ze niet hoeft schoon te maken en te bewaren, is een absoluut pluspunt voor een stressloze vakantie met lenzen.

In het andere geval: vergeet jouw lenzenvloeistof niet

Sommigen dragen op vakantie toch liever hun harde lenzen. Vaak omdat ze die nu eenmaal gewoon zijn. Dat kan, maar zorg er dan toch voor dat je steeds voldoende lenzenvloeistof meeneemt. Bij een langere vlucht neem je overigens ook lenzenvloeistof mee in de handbagage. Hier is het wel belangrijk om te kiezen voor een kleine verpakking van niet meer dan 100 ml, verpakt in een doorzichtig en hersluitbaar zakje.  Hoewel de verpakkingen die je thuis liggen hebt vaak een stuk groter zijn, kan je tegenwoordig reisverpakkingen in kleine formaten kopen. Bij Lens2day.nl heeft men bijvoorbeeld kleine ampules voor eenmalig gebruik en speciale flacons die voldoen aan de vereisten gesteld voor de handbagage.

Voorzie tot slot steeds een koele omgeving voor jouw lenzenvloeistof. Denk aan de koelkast van de hotelkamer of een koelbox tijdens een roadtrip.

Bescherm jouw ogen & draag een zonnebril

Lenzen of niet: jouw ogen horen bescherming te genieten. Vooral wanneer je warmere oorden met meer zonuren opzoekt, is een zonnebril dan ook een ware aanrader. Met een zonnebril bescherm je immers jouw ogen tegen allerhande aandoeningen die vaak op latere leeftijd optreden. Denk maar aan seniele maculadegeneratie met alle gevolgen van dien…

Voorzie tot slot ook een reservebril

Ondanks jouw vele preventieve maatregelen kan het nog steeds mislopen. Zo blijft altijd het risico bestaan dat jouw ogen alsnog irriteren of dat je jouw lenzen verliest na een plons in het zilte zeewater. Zet om die reden ook steeds in op een curatieve aanpak. Lees: neem geschikte oogdruppels mee, net zoals een reservebril. Ze nemen slechts weinig plaats in jouw bagage in, maar kunnen soms een ware redder in nood zijn. Jouw geliefde lenzen kan je dan misschien niet meer dragen, maar met zo’n reservebril zorg je ervoor dat je het plaatselijk schoon nog steeds in alle details kan waarnemen.

Beschik je tot slot over een zonnebril met versterkte glazen? Neem dan ook dit model mee. Als het misloopt, kan je overdag jouw ogen alsnog optimaal beschermen tegen de vele kwalijke effecten van de zon. En bovenal: waarschijnlijk zie je er ook gewoon net zo goed uit op het strand!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here