DELEN

Ongeacht of je nu proeft van de Haïtiaanse cultuur of eerder kiest voor het Australisch avontuur: jouw iPhone zal jou op reis ongetwijfeld steeds vergezellen. Een iPhone is dan ook een handige reisgezel, want het is zowel jouw kompas als jouw kaart, zaklamp en fotocamera. Wil je tijdens jouw vakantie het maximale halen uit jouw iPhone? Lees dan zeker even onderstaande vijf tips.

De juiste apps installeren

Er zijn een aantal apps die je altijd wel kan gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan Google Maps of Google Translate. Zo kan je alvast vlot navigeren en communiceren. Download eventueel een aantal talen voor offline gebruik, zeker wanneer je niet voortdurend op ontvangst kan rekenen.

Naast deze internationale applicaties die overal nuttig zijn, kent elk land een aantal eigen apps die je ook zeker kan gebruiken. Zo gebruikt niet elk land Uber maar heeft men soms een eigen taxi-app. Van taxi’s tot openbaar vervoer en kortingen: ga op voorhand op zoek naar handige apps en installeer ze voor jouw vertrek. Zo hoef je jou daar alvast geen zorgen over te maken.

Koop een lokale simkaart

In het buitenland kunnen telefoniekosten al snel oplopen. Tenzij jouw reisbestemming zich in Europa bevindt, doe je er goed aan om meteen een lokale simkaart te kopen. Neem ook even een kniptang mee om jouw simkaart op maat te knippen, want in het buitenland zijn deze simkaarten lang niet altijd makkelijk om eruit te duwen. Ook het pinnetje voor het openen van de tray neem je best even mee.


Neem je liever het zekere voor het onzekere? Dat kan je ook speciale simkaarten kopen die wereldwijd werken. Deze simkaarten zijn meestal wel een stuk duurder dan de lokale simkaarten en beperken zich vaak tot datagebruik, maar je kan ze wel wereldwijd gebruiken. Vooral indien je een rondreis plant en meerdere landen wil bezoeken, zal zo’n duurdere simkaart met wereldwijde dekking interessant zijn.

Bescherm jouw iPhone

In sommige landen is het risico op diefstal veel groter. Steek jouw iPhone dus nooit in je achterzak, want daar doe je enkel zakkenrollers een plezier mee. Zorg er eveneens voor dat jouw iPhone klaar is voor de lokale weersomstandigheden. Trek je tijdens het regenseizoen door het Amazoneregenwoud? Dan is een waterdicht telefoonzakje geen overbodige luxe. Vanaf de iPhone 7 zijn de toestellen wel beter beschermd tegen water, dat klopt. Let toch op want officieel is de iPhone 7 niet waterdicht maar waterbestendig. Dat is toch een wereld van verschil. Waterdichte iPhone 7 hoesjes blijven daarom noodzakelijk. Ook voor de nieuwere toestellen van Apple is dat onverkort het geval.

Let op met lokale wifinetwerken

Naast het beveiligen van jouw hardware moet je ook aandacht hebben voor de software van jouw iPhone. Op reis zal je al sneller eens surfen op een lokaal wifinetwerk. Toch is zo’n netwerk lang niet altijd veilig, zelfs niet op hotel. Daarom installeer je vooraf maar beter een iOS-beschermingsapp. De betalende versie van de app Kaspersky Security Cloud van Kaspersky Lab is alvast een aanrader. Deze betalende versie biedt immers een goede bescherming tegen phishing, wat bij Apple-toestellen toch belangrijker is dan antivirussoftware.

Vergeet jouw powerbank niet

Wanneer je jouw iPhone intensief gaat gebruiken, loopt de batterij al snel leeg. Nu bestaan er een aantal manieren om de batterij van jouw iPhone te sparen, maar heiligmakend zijn ze niet. Daarom neem je het zekere voor het onzekere en zorg je er best voor dat je altijd over een opgeladen powerbank beschikt. Vergeet de bijpassende Lightning kabel natuurlijk niet. Kom je tijdens jouw reis maar weinig oplaadpunten tegen? Kies dan voor een powerbank met een zonnepaneel, zo kan je jouw iPhone ook tijdens uitgebreidere trektochten gebruiken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here