DELEN

Honduras is een prachtig land in Centraal-Amerika. Je vindt hier wonderbaarlijke jungles, prachtige stranden en indrukwekkende meren en watervallen. Het is onmogelijk om alle mooie plekjes van dit land in 1 artikel op te sommen. Wij hebben in ieder geval ons best gedaan en de vier mooiste plekjes van Honduras op een rijtje gezet. Hasta Luego! 

Sierra de Agalta National Park

In Honduras vind je vele nationale parken. Het land is meer dan 30 nevelwouden rijk en mede doordat Honduras zo schaars bevolkt is vind je hier gigantische natuurgebieden. Het Sierra de Agalta National Park wordt door velen beschouwd als het mooiste gebied in Honduras. Dit unieke nationale park bevindt zich in het oosten van het land en bestaat uit een reusachtig dicht nevelwoud. Ook vind je hier unieke grotten en grote watervallen.

honduras-mooie-plekken

Barbareta

Honduras telt vele paradijselijke eilandjes, elk met hun eigen karakter. Barbareta is een van de mooiste eilanden van het land. Hier vind je, naast prachtig witte zandstranden, een geweldige natuur. Dichtbeboste nevelwouden, prachtige bergen waarvandaan je geweldige uitzichten hebt en vele indrukwekkende diersoorten. Zo leven er in het Parque Barbareta tientallen verschillende soorten parkieten en papagaaien.

honduras-mooie-plekken-1

Lees ook: 5 bezienswaardigheden in Mexico

De Maya’s

Bij de Maya’s denk je misschien niet in eerste instantie aan Honduras, maar toch werd dit land vroeger wel degelijk bewoond door dit beroemde volk. Er zijn hier dus ook veel prachtige Maya Ruïnes te vinden. In het archeologisch park van Copan vind je duizenden gebouwen die door de Maya’s geconstrueerd zijn. Met name de Acropolis is erg indrukwekkend. Ook liggen hier kilometerslange Maya tunnels pal onder het tempelcomplex. Deze zijn open voor bezoekers en je kunt hier prachtige foto’s maken. Tussen al deze historische architectuur vind je wilde apen en papagaaien, maar ook luiaards en de met uitsterven bedreigde quetzal.

Lago de Yojoa

Dit prachtige meer bevindt zich in het midden van het land. Lago de Yojoa ligt tussen Santa Barbara en Cerro Azul Meambar in. Het water van dit meer wordt bijgevuld door de Pulhapanzak waterval. Het water valt hier van maar liefst 43 meter omlaag en dat is een indrukwekkend gezicht. Vanwege het vele water hier is de omgeving prachtig groen en leven hier vele tropische dieren. Zo leven hier meer dan 400 verschillende vogelsoorten. Dit meer wordt door velen toch wel gezien als het allermooiste plekje in Honduras. Je hebt echt het gevoel in een paradijs rond te lopen.

honduras-mooie-plekken

Lees ook: De 10 mooiste plekken op aarde

Welk plekje in Honduras trekt jou het meest aan? Laat het ons weten in de comments hieronder!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here