DELEN

Nederland is een piepklein landje, maar dat maakt het land niet minder bijzonder. Hoewel de mensen hier erg dicht op elkaar wonen zijn er genoeg prachtige plekken waar je het gevoel hebt helemaal alleen op de wereld te zijn. Nederland heeft letterlijk alles; prachtige bossen, een geweldige kustlijn en indrukwekkende duinen. Het enige wat je hier niet vindt zijn bergen, maar door al het moois om je heen mis je die ook niet. Hieronder een overzicht van dé mooiste plekken van Nederland!

1. De Kinderdijkse molens

Het piepkleine Kinderdijk is verschrikkelijk populair onder de toeristen. Dit komt met name door de prachtige molens die pal aan de Lek liggen. Dit zorgt voor een herkenbaar plaatje, dat iedereen van dichtbij wilt bewonderen. Deze molens staan bovendien op de prestigieuze Werelderfgoedlijst van UNESCO.

mooisteplekken-nederland

2. De Tulpenvelden van Hillegom

Net als de molens, zijn ook de Nederlandse tulpenvelden een toeristische trekpleister welke je beslist niet mag overslaan. De prachtige tulpenvelden van Hillegom staan vol met felgekleurde bloemen en worden omringd door enkele traditionele molens. Ligt Hillegom niet op de route? Dan kun je ook de tulpenvelden in de omgeving van Noordwijk, Voorhout of Lisse bezoeken. Deze zijn ook adembenemend mooi!

mooisteplekken-nederland

Lees ook: De 5 meest romantische plekjes in België

3. Hunebedden in Drenthe

De Drenthse Hunebedden behoren tot de meest unieke historische plekjes van Nederland, zo niet hét meest unieke historische plekje. Deze stenen grafheuvels werden in 3200 jaar voor Christus aangelegd en hebben logischerwijs een grote historische waarde. Bovendien bevinden deze Hunebedden zich in een prachtig gebied met adembenemende landschappen en pittoreske dorpjes.

mooisteplekken-nederland

4. De Hoge Veluwe

De Veluwe is een van de bekendste Nederlandse natuurgebieden. Dit Nationale Park is adembenemend mooi. Je vindt hier dieren als edelherten, wilde zwijnen, reeën, boommarters, vossen, dassen en nog veel meer! Naast de prachtige natuur en zeldzame diersoorten is staat dit park ook bekend om zijn culturele elementen. Zo ligt het Kröller-Müller museum middenin het park. De Hoge Veluwe is het enige Nederlandse natuurpark waar je voor moet betalen, maar dit is het dubbel en dwars waard. Prijzen (per persoon) vanaf 4,30 euro.

mooisteplekken-nederland

5. De Waddenzee

De Waddenzee is een uniek natuurlijk fenomeen. In deze relatief warme zee vind je vele unieke planten en dieren waaronder zeehonden. Je kunt hier prachtig wandelen of fietsen en de lucht is er bijzonder schoon. Bezoek een van de eilanden en waai een paar dagen uit in dit prachtige gebied!

mooisteplekken-nederland

Lees ook: De 10 mooiste plekken op aarde

Wat is volgens jou het mooiste plekje van Nederland? Laat het ons weten in de comments hieronder!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here