DELEN

De mooiste vakantiebestemmingen zijn vaak de minst logische. Scandinavië behoort tot die categorie, geen zonovergoten en oneindige stranden, maar rust en ruimte, gecombineerd met een fascinerende natuur. Het is een paradijs voor de liefhebbers van lange wandelingen en sportieve vakanties. Scandinavië kent echter ook een grote verscheidenheid aan steden en dorpen, elk met hun eigen unieke karakter. Als je Europa op een andere manier wilt zien en bijzondere plekken wilt ontdekken, kan je moeilijk om de noordelijke landen van Europa heen. De mooiste plekjes van Scandinavië verdienen daarom zeker de aandacht.

Noorwegen, Geiranger Fjord

Helderblauw water, prachtige en indrukwekkende watervallen, het Geiranger Fjord is de belichaming van de schoonheid van Noorwegen. De ongerepte bossen nodigen uit tot een lange wandeling waarbij je met ontzag uit kan kijken over het fjord. Het zal niet veel moeite kosten om je in te denken dat je naar een prachtig schilderij staat te kijken. Het Geiranger Fjord is sinds 2005 door de UNESCO opgenomen in de lijst van het werelderfgoed.

noorwegen-geiranger

Noorwegen, Frederiksstad

Voor de liefhebbers van geschiedkundige bezienswaardigheden is de Frederiksstad een bijzondere uitdaging. De vestigingsstad herbergt veel gebouwen die het beroemde verleden prijs geven. De bijzondere architectuur geeft de stad haar charmante uitstraling. Zoek je een mogelijkheid om wat dieper in de geschiedenis van de stad te duiken, breng dan een bezoek aan de twee belangrijkste forten: het Isegran fort en het Kongsten fort.

Denemarken, Kopenhagen

Een bezoek aan het meest nabij gelegen deel van Scandinavië, Denemarken, is niet compleet zonder een bezoek aan de hoofdstad Kopenhagen. De stad is exact wat je mag verwachten van een moderne stad, compleet met leuke eetgelegenheden en hartelijke inwoners. Waarschijnlijk heb je niet genoeg aan een bezoek van een dag als je, behalve de typische toeristische bezienswaardigheden, ook wilt genieten van de aanwezige kunst en cultuur. Heb je de tijd om de stad echt te ontdekken, kies dan voor een fietstocht door de stad zodat je ook alle minder bekende plekken kan bewonderen.

kopenhagen

Finland, Hotel Kakslauttanen

Is het ooit je droom geweest om te kunnen overnachten in een echte iglo? Een verblijf in Finland kan deze droom uit laten komen. Hotel Kakslauttanen is naar aller waarschijnlijkheid het meest bijzondere hotel van geheel Scandinavië. Met een beetje geluk kan je hier samen met je partner genieten van de heldere hemel en je vergapen aan de sterren. Door de afwezigheid van industriële bedrijvigheid heb je een prachtig heldere hemel en kan je, als het even meezit, getuige zijn van een uniek natuurverschijnsel, het noorderlicht. De suites zijn geschikt voor twee personen, ideaal voor de meest romantische ervaring van je leven.

Lees ook: 5 magische plekken in Zweden

Wat is volgens jou het mooiste plekje van Scandinavië? Laat het ons weten in de comments!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here