DELEN

Wil je het deze zomervakantie een keer totaal anders aanpakken? Ga dan op reis met de trein. Door het uitstekende spoorwegen netwerk van Europa is het zeer eenvoudig om je zomerse bestemming met de trein te bezoeken. Zeker voor mensen die liever niet vliegen is een treinreis een ideale uitkomst. Tijdens een treinreis hoeft zelf geen lange afstanden af te leggen maar je hebt wel de mogelijkheid om richting de zon te reizen. Ook is een treinreis een uitstekend plan wanneer je een stedentrip gaat maken. Zo bezoek je Milaan, Wenen of Praag eenvoudig en snel. Ben je nieuwsschierig geworden en ga je op reis met de trein? Lees dan snel verder naar de volgende 5 tips.

Goedkope treintickets

Wil je geld besparen op je treinticket? Boek dan zo vroeg mogelijk dat ticket want dan scoor je hem voor de beste prijs. Het is namelijk in (bijna) alle gevallen zo dat hoe eerder je je treinticket boekt hoe goedkoper deze zal zijn. Sommige mensen schrikken weleens van de hoge prijzen die je betaalt voor een treinticket. Een te hoge prijs betaal je vaak wanneer je vlak voor de reisdatum het ticket pas boekt. Wanneer je laat bent met boeken is het in sommige gevallen zelfs zo dat vliegen naar je bestemming goedkoper zal zijn. Wees dus op tijd!

Interrailen

Wanneer je op reis gaat met de trein is een Interrail pas een ideale uitkomst. Er zijn twee verschillende soorten Interrail passen verkrijgbaar. Je kan namelijk kiezen tussen de One Country Pass, met deze pas kan je onbeperkt treinreizen binnen een bepaald land. Ga je een grote rondreis maken door Europa dan is het aantrekkelijker om te kiezen voor een Global Pass, deze pas is geldig binnen heel Europa. Het is niet alleen voordeliger, je hoeft je ook geen zorgen meer te maken om losse tickets etc.

trein-reizen-2

Lees ook: Dit zijn de mooiste stranden van Europa!

Maatschappij

Om een goedkoop treinticket te scoren loont het nog weleens om verder te zoeken dan bij alleen de grote aanbieders van treintickets. In de meeste gevallen blijkt een ticket voor 10% goedkoper te zijn wanneer je deze koopt bij de treinmaatschappij zelf. Het is misschien wat extra moeite maar je bespaart er wel een hoop geld door.

Bagage

Het grote voordeel van reizen met de trein is dat je de gehele reis je bagage gewoon bij de hand hebt. Let wel op de afmetingen van je bagage, het moet meestal wel aan een standaardformaat voldoen om goed boven in de bagagerekken te passen. Check dit altijd goed van tevoren op de website van de desbetreffende maatschappij waarmee je de treinreis maakt. Maak je een treinreis met kinderen? Dan is het meenemen van een buggy of kinderwagen geen probleem.

Lange afstanden

Tijdens het reizen met de trein kan je genieten van de meest prachtige uitzichten en natuur waar je voorbij rijdt. Is je bestemming ver weg en moet je een lange afstand met de trein afleggen? Dan is het soms beter om voor een nachttrein te kiezen. Zo kun je onderweg slapen en ben je uitgerust wanneer je aankomt op plaats van bestemming.

Reis jij graag met de trein? Laat het ons weten in de comments hieronder!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here