DELEN

Amerika is een prachtig land wat steeds populairder wordt onder de Belgen. Omdat dit lang zo groot is, kun je het beste een rondreis maken met bijvoorbeeld een (gehuurde) auto of camper. Zo kun je op je eigen tempo dit prachtige land ontdekken. Welke plekken mag je beslist niet overslaan tijdens een Rondreis door Amerika? Wij hebben 4 dingen op een rijtje gezet die je absoluut niet mag missen!

Grand Canyon

De Grand Canyon met zijn torenhoge roestbruine rotsen en onwaarschijnlijk diepe ravijnen. Iedereen heeft dit natuurwonder weleens op een foto gezien, maar in het echte is deze kloof nóg indrukwekkender. Tijdens een rondreis door Amerika mag deze plek dus beslist niet ontbreken. Met name het Zuidelijke gedeelte van de kloof is een echte aanrader. Je vindt hier goed onderhouden wandelpaden die je naar hoge punten brengen vanwaar je een overweldigend uitzicht over de canyon hebt. Ook vind je hier genoeg restaurants waar je heerlijk kunt eten, terwijl je uitkijkt over de eindeloze rots vlaktes.   grand canyon

Las Vegas

Las Vegas is een unieke en vooral bijzondere stad in het Zuidwesten van Amerika. Deze bruisende stad staat vooral bekend vanwege zijn neonlichten, de nachtclubs en de casino’s. Jaarlijks trekt deze stad miljoenen toeristen die hier komen om bakken met geld uit te geven. Daarnaast treden ’s werelds grootste sterren hier op en kun je hier overnachten in de meest luxe hotels ter wereld. Deze stad slaapt nooit en wordt ook wel gezien als een pretpark voor volwassenen. Hier kun je alles doen wat god verboden heeft. Onthoud wel: What happens in Vegas, stays in Vegas.

las vegas

Lees ook: 3x De voordelen van internationale vrienden

Niagara Falls

Deze indrukwekkende watervallen bevinden zich op de grens tussen Canada en de Verenigde staten. Met een lengte van bijna 1.000 meter behoort deze waterval tot de grootste ter wereld. Het water dendert vanaf zo’n 50 meter met een ongelooflijke snelheid naar beneden. Je kunt de Niagara Falls in zowel Amerika als Canada bezoeken. Er wordt ook wel gesproken over de American Falls en de Canadian Falls. Het uitzicht vanaf de Canadese kant is mooier, maar in het Amerikaanse gedeelte kun je dichterbij de watervallen komen. Kortom deze indrukwekkende watervallen mogen beslist niet ontbreken tijdens je rondreis door dit continent!

niagarra falls

Death Valley

Deze vallei staat bekend als de warmste en droogste plek van de Verenigde Staten. Tevens is dit gebied het laagste punt van Amerika. Omdat Death Valley omringd wordt door hoge bergen regent het hier zelden. Zomers is het hier zo warm dat je op het asfalt een eitje kunt bakken. Je kunt deze vallei het hele jaar door bezoeken, maar wees gewaarschuwd: In de zomer kunnen de temperaturen boven de 50 graden Celsius uit pieken. In de winter zijn de temperaturen een stuk aangenamer en zal je dus meer energie hebben om te wandelen door dit prachtige dal.

death valley

Zijn we nog dingen vergeten? Laat het ons weten in de comments!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here