DELEN

Ben je van plan om binnenkort een nieuwe single reis te ondernemen? Wil je deze nieuwe reis graag ondernemen naar een bijzonder land die iets verder van huis is gelegen? In dat geval is Zuid-Afrika wellicht een bestemming die het overwegen waard is. Tijdens een vakantie in dit land kan je dan ook rekenen op heel wat moois. Niet alleen zijn er in Zuid-Afrika uitnodigende en bijzondere steden terug te vinden, daarnaast kan je hier ook heel wat prachtige natuurparken aantreffen. In ieder geval, wij stellen alvast 4 hoogtepunten aan je voor om te ontdekken tijdens jouw singlereis door Zuid-Afrika!

1.) Johannesburg

Heel wat reizigers hebben toch een beetje een haat-liefdeverhouding met de stad Johannesburg. Het is mede omwille van deze reden dat de stad dan ook hoofdzakelijk wordt gebruikt om naar te vliegen en vervolgens zo snel mogelijk terug uit weg te rijden. Is dat terecht? Zeker niet. Johannesburg herbergt namelijk wel degelijk enkele zeer interessante bezienswaardigheden. Eén van deze bezienswaardigheden is het indrukwekkende Apartheidsmuseum. Ook het ondernemen van een tour doorheen het levendige township Soweto is een absolute aanrader. Het mag dan ook duidelijk zijn, laat Johannesburg zeker niet te snel achter je en ontdek zeker wat deze boeiende stad allemaal voor jou in petto heeft!

Soweto Johannesburg

2.) De indrukwekkende Panorama Route

Eén van de absolute hoogtepunten bij het ondernemen van een singlereis Zuid-Afrika is ongetwijfeld de razend populaire Panorama Route. Deze route bevindt zich tussen Johannesburg en het populaire Krugerpark. Langs deze route zal je op regelmatige basis worden getrakteerd op niet alleen prachtige watervallen, maar ook werkelijk spectaculaire uitzichten. Eén van de bekendste uitkijkpunten luistert hier naar de naam ‘God’s Window’. Dit uitkijkpunt trakteert je op een fantastisch uitzicht op de Drie Rondavels. Bovendien wordt het bij het afleggen van de Panorama Route eveneens sterk aangeraden om even halt te houden bij de bijzondere Bourke’s Luck Potholes.

3.) De Drakensbergen

De Drakensbergen vormen een indrukwekkende bergketen bestaande uit de hoogste bergen van Zuid-Afrika. Voor de natuur- en wandelliefhebber is dit absoluut één van de mooiste plaatsen van het land. De Drakensbergen staan er onder meer om bekend oude rotstekeningen te bevatten van de zogenaamde San. De San staan beter bekend als de Bosjesmannen. De rotstekeningen zijn tot op de dag van vandaag nog steeds goed bewaard gebleven waardoor ze beslist het bekijken waard zijn. Een absolute aanrader in deze regio is het boeken van een excursie via de zogenaamde ‘Sani Pass’ naar Lesotho. Dit is absoluut één van de meest spectaculaire routes van het land en bijgevolg absoluut een aanrader!

4.) Stellenbosch

Het vierde hoogtepunt is er in het bijzonder eentje voor de wijnliefhebber. Zuid-Afrika staat er dan ook om bekend enkele werkelijk uitstekende wijnen te produceren. Het merendeel van de wijnen zijn afkomstig uit de wijnregio die rond Stellenbosch is terug te vinden. Je treft hier verder ook hippe koffiezaakjes aan evenals leuke kerkjes om te ontdekken en natuurlijk ook tal van bijzondere winkels waaronder de ‘Oom Samie se winkel’. In maar weinig lijsten met hoogtepunten voor Zuid-Afrika is Stellenbosch terug te vinden, maar voor de wijnliefhebber is een bezoek aan deze plaats eigenlijk een absolute must!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here