DELEN

Een vakantie in Turkije is en blijft een bijzondere ervaring. Ook al is Turkije een van de meest geliefde bestemmingen voor een topvakantie, het land blijft je verrassen. Naast steden als Ankara en Adana, is Istanbul een absolute aanrader. De stad is een levendig geheel van diverse invloeden die van oudsher aanwezig zijn en de stad haar unieke karakter geven. Het is dan ook niet zo gek dat je de invloeden van vroegere overheersingen nog steeds terug kan vinden in de stad. Genoeg reden dus om stil te staan bij de verschillende dingen die je in Istanbul tijdens je vakantie kan doen.

Istanbul: de Grote Bazaar en de Arasta Bazaar

Als je in Istanbul bent, kan je er niet om heen: winkelen. Met name de Grote Bazaar heeft een bijzondere aantrekkingskracht op elke bezoeker. Om je een indruk te geven: de Grote Bazaar in Istanbul, ontvangt dagelijks 250.000 – 400.00 bezoekers. Het is een van de oudste winkelcentra van Turkije en bestaat al sinds 1461. Ondanks de indrukwekkende omvang is het verrassend eenvoudig om datgene te vinden wat je zoekt. De indeling is efficiënt doordat de winkels en verkooppunten per producttype zijn gesorteerd. Zo vindt je er van alles, van sierraden tot authentieke tapijten.

istanbul-stedentrip

Mocht je liever de drukte van de Grote Bazaar willen vermijden, bezoek dan de Arasta Bazaar. Deze bazaar ligt in het historische district van Sultan Ahmet en is gebouwd om de toeloop van mensen die een bezoek wilden brengen aan de beroemde Blauwe Moskee op te vangen. Net als in de Grote bazaar vind je ook hier een grote variëteit aan winkels.

Galatabrug

Een goede indruk van het authentieke Istanbul krijg je tijdens een bezoek aan de beroemde Galatabrug. Hier kan je de vele vissers gade slaan die iedere dag hun vangst aan wal brengen welke ter plaatse wordt bereid. De geur van vers gevangen en vers gebakken vis komt je tegemoet op het moment dat je de brug benaderd. De brug, in het Turks ‘Galata Köprüsü’ verbindt de wijken Eminönü (west) en Galata (oost). Met een lengte van 466 meter en een breedte van 80 meter is het de langste, beweegbare brug ter wereld.

istanbul-brug

Kiz Kulesi

Een van de meest tot de verbeelding sprekende monumenten is de Kiz Kulesi, ook wel bekend als de Leandertoren, de Meisjestoren of de Maagdentoren. Deze toren, die nu dienst doet als vuurtoren, is maar liefst 2500 jaar oud en speelt een belangrijke rol in de plaatselijke folklore. Diverse legendes doen de ronde over de naam. De meest voorname verklaring is dat de toren door de Osmaanse Sultan werd gebruikt als permanent verblijf voor zijn dochter. Het verhaal gaat dat deze dochter op haar 18e zou komen te overlijden, iets wat de Sultan trachtte te voorkomen door haar in deze toren op te sluiten. Uiteindelijk zou zijn dochter, zoals voorspeld, toch op haar 18e overlijden door een slangenbeet.

Lees ook: De mooiste plekjes van Honduras

Ben jij wel eens in Istanbul geweest? We horen graag je ervaringen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here