DELEN

Helsinki is een van de vele Europese steden die je goed kan bezoeken als stedentrip. Zo is de stad een aangename locatie voor een tussenstop als je onderweg bent naar verder gelegen oorden, maar is het ook ideaal om de stad te bezoeken tijdens je vakantie in Scandinavië. De bijzondere combinatie van Scandinavische en Russische invloeden is nog duidelijk herkenbaar in de stad en maakt Helsinki tot een unieke stad.

Helsinki leren kennen door een food tour

Helsinki is niet altijd de hoofdstad van Finland geweest, tot aan de Russische annexatie in 1809 was dit het westelijk gelegen Turku. Vanaf 1812 werd het destijds onbeduidende stadje Helsinki tot hoofdstad gebombardeerd en daarmee werd het startsein gegeven voor de groei van deze, inmiddels middelgrote havenstad. De Russische overheersing heeft de stad in vele opzichten goed gedaan. Zo is het een bijzondere ervaring om jezelf vrijwillig te onderwerpen aan een heuse ‘food tour’ zodat je een meer dan complete indruk krijgt van de gevarieerde eetcultuur van de Finnen. Tijdens een uitgebreide stadwandeling kan je kennis maken met onbekende delen van de stad en kan je de inwendige mens tijdens je ontdekkingstocht gaan verwennen met plaatselijk lekkernijen. Een betere start van je citytrip is bijna niet mogelijk.

helsinki-panorama

Het fort op Suomenlinna

In militair opzicht is het altijd handig als er een of meerdere eilanden voor de kust gebruikt kunnen worden als verdedigingslinie, zo dachten de Zweden destijds de Russische inval af te kunnen slaan. De geschiedenis leert ons inmiddels dat het niet echt een succesvolle gedachte was, de Russen kregen uiteindelijk Finland toch wel in hun bezit. Het fort op het eiland Suomenlinna is echter een prachtig eiland waar de geschiedenis van Finland aanschouwd kan worden. Het eiland herbergt enkele unieke musea waarbij het uiterlijk van het fort behouden is gebleven. Het fort heeft een bijzondere educatieve functie door de verschillende tentoonstellingen die zowel de bouw van het fort als het dagelijkse leven op het eiland tonen.

helsinki-stedentrip

Amusementspark Linnanmäki & Sealife

Ga je met je kids op vakantie naar Finland of bezoek je Helsinki in het kader van een citytrip dan mag een bezoek aan amusementspark Linnanmäki niet ontbreken. Ondanks de leeftijd van het park zijn er elk jaar weer nieuwe attracties te bezichtigen waardoor elk bezoek weer verrassend is. Door de unieke ligging van Linnanmäki boven op een berg is het de ideale locatie om vanuit het reuzenrad Helsinki te bezien.  Op hetzelfde terrein is ook Sealife gevestigd, een unieke gelegenheid om het zeeleven te bekijken. Met name voor kinderen heeft Sealife een grote meerwaarde doordat er ook voldoende aandacht is voor het ecosysteem ter bescherming van de zee.

Lees ook: De 6 beste wintersportgebieden

Zijn we nog tips vergeten? Laat het ons weten in de comments hieronder!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here