DELEN

Zin om een nieuwe roadtrip te plannen, maar weet je niet meteen naar waar? Er zijn ontelbare opties afhankelijk van je interesses: van Australië tot IJsland. Door te reizen met de auto heb je dan ook een enorme vrijheid. Daarom is het een avontuurlijke, leuke manier om een land te verkennen en op nieuwe plekken uit te komen. Hier vind je alvast 5 landen die ideaal zijn om te ontdekken met de auto. 

1. Australië 

Ben je een avontuurlijke reiziger die wel van een uitdaging houdt? Dan is Australië het paradijs voor jou. Door de prachtige natuur is Australië het perfecte land om te verkennen met een auto, camper of motorfiets. Om het je iets comfortabeler te maken zijn er enkele uitgestippelde routes. Een van de meest iconische is de Great Ocean Road, die begint in Melbourne en langs de adembenemende kustlijn van Victoria loopt. 

2. Nieuw-Zeeland 

Ook Nieuw-Zeeland is een land van ongerepte natuur en avontuurlijke activiteiten. De Milford Sound Road is een van de meest indrukwekkende roadtrips in Nieuw-Zeeland. Deze route loopt door het Fiordland National Park en biedt een adembenemend uitzicht op de bergen, watervallen en fjorden. Let wel, je moet hier 18 jaar oud zijn om met de auto te mogen rijden. Is een roadtrip door Nieuw-Zeeland dus je ultieme droom? Volg dan op je 17de al rijlessen bij bijvoorbeeld een rijschool in Leuven. Zo kan je meteen je praktijkexamen afleggen op je 18de

3. Verenigde Staten

Wie aan de Verenigde Staten denkt, denkt natuurlijk aan Route 66 die loopt van Chicago tot Santa Monica. Deze biedt een ideale mix van stedelijke en landelijke gebieden, in combinatie met talloze bezienswaardigheden zoals het Grand Canyon National Park en de Cadillac Ranch in Texas. Maar dit zijn niet de enige roadtrip mogelijkheden. Doe wat online research, en stippel je eigen route uit. Let er wel op dat je hier vaak geen auto mag huren onder de 21 jaar. Je hebt dus voldoende tijd om, eventueel met de rijschool, je rijbewijs te halen in België alvorens je je roadtrip in de VS uitstippelt. 

4. Canada 

Canada 

Voor nog meer indrukwekkende natuur en uitgestrekte landschappen moet je in Canada zijn. De Icefields Parkway is een van de meest spectaculaire routes in Canada, die loopt tussen Lake Louise en Jasper. De route biedt een adembenemend uitzicht op de Rocky Mountains, gletsjers, meren en watervallen.

5. IJsland 

Tot slot is IJsland de perfecte bestemming voor de roadtrip van je leven. Het land heeft enkele uitdagende routes, vaak met mogelijkheid om te kamperen op mooie locaties. De Ring Road is bijvoorbeeld een populaire route, en loopt rond het hele eiland. Het biedt een prachtig uitzicht op bergen, watervallen en gletsjers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here