DELEN

De Grand Canyon is sinds jaar en dag één van de populairste nationale parken van Amerika. Het nationaal park is gelegen in de Amerikaanse staat Arizona en wordt algemeen beschouwd als één van de zeven wereldwonderen der natuur. Wat veel mensen niet weten is dat het Grand Canyon National Park door de kloof in twee helften is verdeeld. Deze twee helften liggen op zo’n 16 kilometer van elkaar. Dit gezegd zijnde, ben je van plan om met de auto van de zogenaamde South Rim naar de North Rim te rijden? Dan dien je daarvoor rekening te houden met een totaal te overbruggen afstand van zo’n slordige 315 kilometer! Plan jij ook een bezoek aan de Grand Canyon? Dan is het zeker de moeite waard om rekening te houden met de 4 praktische tips zoals aangegeven op deze pagina!

1.) Hou rekening met de toegangsprijs voor de Grand Canyon

In eerste instantie moet je als reiziger weten dat een bezoek aan de Grand Canyon niet gratis is. Per persoon wordt er dan ook een toegangsprijs aangerekend van 20 dollar. Voor toegang met een auto bedraagt de kostprijs 35 dollar. Ben je voor een langere tijd in Amerika en zou je dan ook graag meerdere keren het Grand Canyon National Park willen bezoeken? In dat geval kan je de aankoop van de Park-Specific Annual Pass overwegen. Hier is een prijskaartje aan verbonden van 70 dollar.

2.) Maak gebruik van de gratis shuttlebussen om de South Rim te bezoeken

Voor een bezoek aan de South Rim kan je gebruikmaken van de gratis shuttlebussen die in het park rijden. Er bestaan in totaal vier verschillende routes. Elke route wordt met een andere kleur aangegeven. De bussen rijden zeer frequent, dit niet in het minst tijdens de drukste periode van het jaar. Bovendien is het eveneens mogelijk om gebruik te maken van een speciale hikers shuttlebus. Het betreft hier een bus waarmee je van de South Rim naar de North Rim kan rijden… of omgekeerd natuurlijk.

3.) Onderschat de tocht naar de bodem van de Grand Canyon niet!

De meeste reizigers die de Grand Canyon bezoeken willen graag ten minste één keer afdalen tot op de bodem. Dat lijkt logisch, maar deze tocht mag in de praktijk absoluut niet worden onderschat. Alleen voor zeer ervaren hikers is het mogelijk om in één dag de bodem van de Grand Canyon te bereiken en terug naar boven te klimmen. In het bijzonder de tocht naar boven wordt als bijzonder zwaar ervaren. Niet alleen omwille van de aanzienlijke hoogteverschillen, maar ook vanwege de vaak erg hoge temperaturen. Op de bodem van de Grand Canyon zijn tegenwoordig gelukkig wel verschillende overnachtingsmogelijkheden terug te vinden.

4.) Hou rekening met afgesloten wegen in de winter

Heel wat bezoekers van de Grand Canyon kiezen er voor om de vaak hete zomermaanden te mijden. Zij reizen dan ook naar de Grand Canyon tijdens de winter. Echter is ook dit niet zonder risico. Wanneer je in de winter de prachtige Grand Canyon in Amerika gaat bezoeken moet je er dan ook rekening mee houden dat de weg naar de North Rim volledig is afgesloten. Bovendien kunnen ook andere wegen en wandelpaden worden afgesloten door de vorming van ijs of de aanwezigheid van sneeuw. In de South Rim liggen de temperaturen doorgaans iets hoger, maar ook hier komen ze niet of nauwelijks boven de 10 graden uit. Bedenk jezelf dus goed in welke periode van het jaar het voor jou het meest aangewezen is om de Grand Canyon te bezoeken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here