DELEN

Vietnam is een vakantiebestemming die voor iedere soort reiziger wel iets moois in petto heeft. Vietnam ligt in het zuidoosten van Azië en is een lang uitgestrekt land met maar liefst 9.000.000 inwoners. Tijdens een rondreis van noord naar zuid ontdek je het echte Vietnam. Je zal onderweg kilometerslange rijstvelden tegenkomen, prachtige natuurgebieden en je ontmoet de zeer vriendelijke lokale bevolking die je altijd met open armen en een grote lach zullen ontvangen. Het toerisme trekt steeds verder aan in het opbouwende land. Wil je nog genieten van de mooiste plekken in Vietnam voordat het massa toerisme het overneemt? Lees dan snel verder naar de volgende 4 tips voor de meest unieke natuur in Vietnam.

Cuc Phuong

Het is een natuurgebied in het noorden van Vietnam. In het Cuc Phuong national park vind je meerdere watervallen, karstbergen en diverse wandelpaden. Ook zijn er in het bekende national park diverse druipsteengrotten te vinden welke al jaren duizenden toeristen aan trekken. Het national park ligt op zo een 3 uur rijden van Hanoi. Het is jaren geleden tot beschermd natuurgebied uitgeroepen wegens de grote diversiteit aan apen die je er tegenkomt.

Yok Don

Yok Don ligt in centraal Vietnam en is een droog oerwoud. Tijdens je bezoek aan Yok Don is er een grote kans dat je de Aziatische olifant, waterbuffel en de Alexander parkiet zal spotten. Je kan het oerwoud verkennen door een van de vele routes te lopen. Ook kun je een excursie boeken naar dit oerwoud waarbij een gids je de mooiste plekken van het oerwoud kan laten zien.

vietnam-2

Lees ook: Dit zijn de mooiste plekjes van Indonesië!

Dalat

Dalat is een aantrekkelijke en verkoelende bergbestemming wat het dus een fijne afwisseling maakt tijdens je reis door Vietnam. Je vindt hier in tegenstelling tot andere natuurgebieden in Vietnam naaldbossen en een heuvelachtig gebied. Je vindt hier op de vruchtbare grond groei van verschillende vruchten. Je kan hier dus als excursie ook een dag aardbeien gaan plukken terwijl je op een van de mooiste locaties staat in Vietnam. Je kunt er ook een bezoek brengen aan een van de vele bergstammen.

Mekong-delta

Mekong-Delta is een populaire fietsroute in het zuiden van Vietnam. Je fiets langs de kilometer lange rijstvelden, afgelegen meertjes en je gaat tientallen houten bruggetjes over. De beste tijd om deze streek in Vietnam te bezoeken is van december tot februari.

Sapa

Dit is een bekend toeristische plaatsje in Vietnam. Je kan vanuit Sapa diverse hike tochten maken. Alle wandeltochten zullen over houten bamboebruggen gaan en je zal vele bergstammen ontmoeten. De bergstammen zijn ondertussen gewend geraakt aan de vele toeristen. Ze zullen je dan ook met alle plezier verwelkomen en een kijkje geven in hun dagelijkse leven. Het leven wat zich afspeelt tussen de valleien en groene rijstterassen.

Ben jij weleens in Vietnam geweest of staat dit land op je ‘bucketlist’? Laat het ons weten in de comments hieronder!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here