DELEN

Het vakantieseizoen is weer aangebroken en de koffers kunnen ingepakt worden. De meerderheid van België gaat in de zomer op vakantie om eventjes heerlijk te ontspannen en te ontsnappen aan de dagelijkse sleur. Populaire reisbestemmingen zijn Spanje, Italië en Frankrijk. Sommige mensen blijven liever in eigen land en laat België nu net prachtige gebieden hebben waar je een heerlijke vakantie kunt doorbrengen. De Belgische Ardennen is een van deze gebieden. Kies bijvoorbeeld voor een campings of een vakantiepark Ardennen. Verblijven in deze streek is uniek, ontspannen en avontuurlijk. Waarom? Wij hebben 6 redenen op een rijtje gezet waarom jij deze zomer naar een vakantiepark in de Ardennen zou moeten gaan!

1 Vallei van de Lesse

Middenin de Belgische Ardennen ligt de Vallei van de Lesse. In deze prachtige vallei kun je heerlijk tot rust komen. Ook voor de actieve vakantiegangers is deze plek een echte aanrader. Je kunt hier bijvoorbeeld geweldig wandelen, fietsen én kajakken. In de kajak vaar je langs de middeleeuwse kastelen, steile rotsen en imponerende stuwdammen.

2 Bier

Belgische biertjes zijn uniek en daar zijn wij Belgen maar al te trots op. In deze regio staan verschillende brouwerijen die je kunt bezoeken. Ideaal voor een dagje uit. De Chouffe brouwerij is een echte aanrader. Chouffe is vooral bekend van de kabouterbiertjes met de herkenbare kabouterillustratie op de verpakking. In deze brouwerij worden ook leuke concerten en andere evenementen georganiseerd.

3 Wandelen

Natuur- en wandelfanaten kunnen in de Belgische Ardennen hun geluk niet op. In dit gebied vind je vele kilometers bewegwijzerde wandelpaden voor zowel beginnende als gevorderde wandelaars. Je zult wandelen langs de idyllische, kronkelende riviertjes. Op sommige plekken kun je een heerlijke verfrissende duik nemen én onderweg kun je in een van de gezellige dorpjes heerlijk wat drinken. De wandelpaden zijn goed onderhouden en dus ook geschikt voor kinderen en senioren.

4 Historie

De Belgische Ardennen hebben in het verleden wat te verduren gehad. Zo werden hier verschillende slagen uitgevochten in de tweede wereldoorlog. Dit heeft zo zijn sporen nagelaten… Op sommige plekken is duidelijk te zien dat er goed gevochten is. Daarnaast vind je hier vele herdenkingsmonumenten en zijn er verschillende musea, zoals het oorlogsmuseum in Bastogne, te vinden.

5 De leuke dorpjes

Naast de historie en de adembenemend mooie natuur hebben de Belgische Ardennen nog meer te bieden. Je vindt er vele gezellige dorpjes, waar je heerlijk rond kunt struinen. Dorpjes als Rochefort, Vresse-sur-Semois, Bouillon en Rocheaut zijn echte aanraders.

ardennen-vakantiepark-2

Lees ook: 6 redenen om naar Toscane op vakantie te gaan!

6 Grotten

Hoewel de bergen niet belachelijk hoog zijn in deze streek, zijn de grotten wel erg indrukwekkend. Er zijn verschillende druipsteengrotten waar je in kunt. De beroemdste grot in de Belgische Ardennen is de ‘Grotten van Han’. Hier kun je op speciaal aangelegde paden door de donkere, bijna enge grot lopen.

Zo, genoeg te beleven dus. Bovendien zit je op een vakantiepark in de Ardennen middenin de natuur en kun je volop genieten van al het moois wat deze streek te bieden heeft!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here