DELEN

Misschien heb je er al een, of wellicht ben je ooit in een taxi gestapt waar je er eentje zag hangen. De dashcams komen steeds vaker in Nederland voor. Maar wat maakt zo’n dashcam nu zo nuttig en waar schaf je er eentje aan?

De aankoop van de dashcam

Die laatste vraag is gemakkelijk beantwoordt. Om je uren dwalen in de winkelstraten te besparen, kun je de dashcam het gemakkelijkste gewoon online bestellen. Niet alleen kun je op die manier gemakkelijk en snel vergelijken, je komt er vaak ook de meest voordelige mogelijkheden tegen. Zo vind je bij webshops als Dashcam 123carcam tal van verschillende modellen camera’s voor prijzen variërend van een paar tientjes, tot een kleine 150 euro.

Wat is een dashcam

Waarom je een dashcam aan zou moeten schaffen is een andere vraag. Een vraag die om net wat meer uitleg vraagt. Een dashcam is namelijk niets meer en niets minder dan een camera die opnames maakt terwijl je auto rijdt. De cam zit vaak vast aan de binnenkant van je voorruit en zijn geïntegreerd met GPS. Zo weet je per opname precies waar je op dat moment was. Het idee is dat de dashcam gedurende je hele autorit continu opnames maakt. Mocht er dus een hert over de weg schieten, kun je dat thuis aan de kinderen laten zien. De opnames worden direct opgeslagen op een SD kaart. Is de SD kaart vol? Dan worden de oude opnames automatisch overschreven.

Het nut van de dashcam

De nieuwere (en vaak ook duurder) dashcams registreren het wanneer een auto een grote schokbeweging maakt. Op dit moment wordt de opname direct beveiligd tegen het automatisch overschrijven. Zo vind je ook direct het antwoord op de vraag; wanneer een dashcam heel handig is: in geval van een ongeluk! Door alles wat er gebeurt op de weg te registreren, heb je altijd je eigen verzekeringsbewijzen bij de hand.

De dashcam bij een ongeluk

Stel er vindt een ongeluk plaats en beide partijen vertellen een ander verhaal. Mocht je een dashcam geïnstalleerd hebben, dan kun jij direct aantoonbaar maken dat jouw kant van het verhaal de juiste is. Buiten dat bieden de beelden van een dashcam natuurlijk bij uitstek geschikt materiaal voor de verzekeraar. Je kunt direct zien wat de omstandigheden waren, waar en waardoor het ongeluk plaatsvond en hoe de schade nu daadwerkelijk opgelopen is. Dit is natuurlijk ook erg handig wanneer je een ongeluk aanschouwt, of juist helemaal alleen op de weg bent.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here