DELEN

Een fascinerende reis door cultuur, tradities, lekker eten, droomstranden en de natuur.
Een eiland dat gemakkelijk lief te hebben is en niet te vergeten. Dit zijn onze top 15 dingen om te zien op Sicilië. Onmisbare plaatsen om minstens één keer in je leven te bezoeken. Klaar om notities te maken?

Ragusa Ibla

Wanneer je aankomt in Ragusa Ibla, of beter nog als je naar de agglomeratie van kleurrijke huizen en smalle straatjes  kijkt, lijkt het alsof je naar een kerststal bent gekomen. In plaats daarvan realiseren we ons dat we een echte stad onder ogen zien, waar de barokke stijl duidelijk herkenbaar is.
Verlies jezelf in de smalle straatjes.  Kijk naar de balkons van de huizen en laat je plotseling verrassen door zijn imposante en elegante kerken.

Cefalu

Het is niet moeilijk te begrijpen waarom Cefalù, een van de mooiste badplaatsen van Sicilië en tot de mooiste dorpen van Italië behoort. Met oude ruïnes met uitzicht op de zee en de stranden, is Cefalù altijd een van de meest geliefde resorts van het eiland geweest.

De Eolische eilanden

Een paradijs voor liefhebbers van de zee en een soort vakantie in contact met de natuur, nog authentiek is. De Eolische archipel bestaat uit 7 eilanden, waarvan er één beweegt zoals in het verleden.  Panarea, Stromboli en Vulcano zijn enkele van de meest beroemde eilanden. Benieuwd naar de andere prachtige Siciliaanse eilanden ?

Catania

Een levendige en dynamische stad, vrolijk en chaotisch, Catania staat aan de voet van de vulkaan. Het historische centrum, levend en kleurrijk, met de aroma’s van groenten en fruit van de voedselmarkten. Het is een van die plaatsen om te bezoeken op Sicilië om de meest ware geest van het eiland te ademen

Taormina

Wanneer je voor de eerste keer in Taormina aankomt, lijk je een droom te leven. Gelegen aan de Ionische Zee, biedt het een ongelooflijk uitzicht op de kust.  Waarvoor iedereen die het voor de eerste keer ziet, meteen zijn hoofd verliest. Het centrum, elegant en kleurrijk, is een echt pareltje waar je kunt genieten van momenten van ontspanning.

De vallei van de tempels van Agrigento

De belangrijkste sporen van de aanwezigheid van de oude Grieken op Sicilië, zijn te vinden in deze zeer beroemde archeologische vindplaats, in de buurt van Agrigento. Het is zeker een van de plaatsen om te bezoeken op Sicilië en het belang ervan wordt over de hele wereld erkend. Als je kan, ga dan naar de zonsondergang. Het  lichtspel van de ondergaande zon geeft de ruïnes een intens en mysterieus karakter.

San Vito Lo Capo

Een van de meest fantastische plekjes van het eiland, het is zo mooi. In de top 15 van dingen om te zien in Sicilië, kan San Vito Lo Capo niet ontbreken, waar er een van de mooiste stranden in Italië is . Als u op zoek bent naar droomstranden en wateren zoals het Caribisch gebied dan is dit de plek voor jou. Een rondreis door Sicilië zou niet perfect zijn zonder eerst een duik te nemen in deze prachtige wateren.

Selinunte

Wat te zien op Sicilië als je dol bent op de oudheid en archeologie? Hier is Selinunte, nog een enorme getuigenis van het verleden.  Selimunte heeft een van de grootste en belangrijkste archeologische parken van Europa.

Het eiland Ortigia

Ortigia is een klein eiland, dat het historische centrum van het prachtige Siracusa omsluit. De sfeer die je opdoet is fantastisch.  Inclusief restaurants, kleine ambachtswinkeltjes, fonteinen en de oude acropolis van de Griekse stad.

Palermo

De hoofdstad van Sicilië is gemakkelijk te bereiken met tal van goedkope vluchten . Palermo is een stad om ontdekt te worden, vol contrasten maar fascinerend als weinigen. Wat te zien in Palermo? Je hebt keuze te over: de kathedraal en het Teatro Massimo, om er maar een paar te noemen. En als je het nog niet wist, kun je in de Siciliaanse hoofdstad heel goed eten. Als je van “street food” houdt, maak een uitstapje naar de Ballarò-markt om lokale producten te proberen.

Het Etna-park

Etna, de hoogste actieve vulkaan van Europa, behoeft geen introductie. En het park eromheen staat vol met paden die wandelaars van alle leeftijden en alle niveaus zullen verrassen. Als je nog steeds niet weet wat je moet doen maar nu al je vrienden het al vragen, kan je proberen om een ​​adembenemende trekkingsroute op de Etna te proberen.

Trapani

Als je ervoor koos om een ​​rondreis door het westen van Sicilië te maken dan zal je zeker oog in oog komen te staan ​​met dit kleine stadje dat uitkijkt op en beschermd is tegen de zee. Gemakkelijk te bereiken dankzij de vele vluchten naar Trapani , het biedt een uniek uitzicht en is rijk aan geschiedenis en natuur.

De Egadische eilanden

Direct vanuit de haven van Trapani bereik je de Egadische eilanden over zee in ongeveer een half uur. Iedereen die er is geweest, vertelt het met enthousiasme als een paradijs op aarde. Dankzij het transparante water en de stranden, waar je met een beetje geluk zelfs alleen kan zijn. Onder de Egadische eilanden is de beroemdste misschien Favignana, met zijn beroemde en geliefde strand van Cala Rossa. Echt leuk om in het Caribisch gebied te zijn, zonder uit Italië uit te hoeven .

De Alcantara kloven

Ken je de Amerikaanse Grand Canyon? Hier kan Sicilie zelfs trots op zijn. Laten we het hebben over de Alcantara Gorges. De kloven zijn door de eeuwen heen gecreëerd als gevolg van seismische gebeurtenissen en het is mogelijk om de Alcantara-rivier over te steken, die uitmondt in een lava bed. Rust je uit met geschikte overalls en laarzen die je ter plaatse worden gegeven. De kloven zijn een van de must-see plekken op Sicilië. Een echt avontuur!

Tindari

Het laatste advies over wat te zien op Sicilië tijdens een rondleiding door het betoverende eiland is Tindari. Het is een heerlijk stadje in de Golf van Patti. De tekenen van het verleden zijn nog steeds goed zichtbaar en een ansichtkaartachtige zee het werk completeert. Mis het Heiligdom van de Zwarte Madonna in Tindari niet.

Na deze volledige onderdompeling in de schoonheden van Trinacria hoef je alleen nog je vluchten naar Sicilië te boeken en de beste aanbiedingen voor hotels in Sicilië te bekijken . Vergeet niet om je reis op Sicilië te beginnen met een lekkere koffie granita vergezeld van een zachte melk brioche. Omdat tradities moeten worden gerespecteerd!

Ben jij weleens in Sicilie geweest? Laat het ons weten in de comments hieronder!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here