DELEN

Als de tijd weer is aangebroken om de vakantie te gaan plannen komt dezelfde vraag steeds weer boven drijven: hoe vind je de goedkoopste vliegtickets? Vooral als je wars bent van allerlei georganiseerde vakantiereizen, is het raadzaam om de hele vakantie zelf samen te stellen en zo een behoorlijk bedragen te besparen. Door de mogelijkheden van internet optimaal te benutten ga je binnenkort dus extra goedkoop naar jouw droombestemming.

Wees flexibel

Als je het jezelf kan veroorloven om de meest dichtbij zijnde luchthaven links te laten liggen en juist te kiezen voor een alternatieve luchthaven dan kan je aardig wat geld besparen. Wil je dus op safari gaan in Afrika, dan is het wellicht de moeite om te vertrekken vanaf Parijs in plaats van Zaventem. Ook bestemmingen die dichterbij huis liggen kunnen een stuk goedkoper zijn als je vanaf een andere luchthaven vertrekt.

Plan je vlucht van te voren

Behoor je tot die geluksvogels die ruim van te voren al weten wanneer je vakantie hebt, dan kan je hier mooi van profiteren. Veel websites die je kunt gebruiken om prijzen van vliegtickets te vergelijken, bieden je de mogelijkheid om naar de goedkoopste periode te zoeken. Kijk bijvoorbeeld op skyscanner.net, kies de luchthaven van vertrek en de eindbestemming en selecteer de optie ‘goedkoopste maand’. Zo krijg je een heel overzicht van de prijzen per dag tijdens de goedkoopste maand. Overigens is het altijd raadzaam om je vliegtickets circa 3 maanden van te voren te boeken.

tips-goedkope-vliegtickets-2

Google

Uiteraard moet je nooit vertrouwen op de gegevens van een enkele vergelijkingssite. Heb je bijvoorbeeld via skyscanner.net al de beste periode bepaald voor je vakantie, gebruik dan flights.google.com om de gekozen data te vergelijken, vaak krijg je dan de mogelijkheid om een nog goedkopere optie te selecteren en zodoende nog meer te besparen. De reden hiervoor is dat veel vergelijkende websites, afhankelijk zijn van de gegevens die de afzonderlijke vliegmaatschappijen verstrekken. Google daarentegen krijgt haar gegevens aangeleverd via de overkoepelende organisatie IATA.

Vliegen tijdens het weekend is duur

De slimme vakantieganger kiest voor zijn of haar vliegreis bij voorkeur een doordeweekse dag. Vluchten op dinsdag, woensdag of donderdag zijn vaak aanmerkelijk goedkoper dan vliegen tijdens het weekend. Ook hierbij is Google je beste vriend! Zoek via flights.google.com naar de vlucht van je keuze en klik op de datum van de vlucht, je ziet dan een maandoverzicht met de prijzen per dag. Op die manier kan je exact de goedkoopste dag selecteren voor jouw vlucht. Je kan dan eventueel in het overzicht op ‘flexibele datums’ klikken en zo de vluchtdata aanpassen.

Zijn we nog tips vergeten? Laat het ons weten in de comments hieronder!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here