DELEN

Het Zuid-Amerikaanse land Colombia wordt steeds populairder. Waar dit land vroeger als ‘onveilig’ beschreven werd, is het in Colombia mede dankzij de vredesonderhandelingen tussen de overheid en de FARC een stuk veiliger! Daarnaast heeft dit land een verschrikkelijk rijke natuur en vind je hier prachtige steden. Wat maakt Colombia nu zo speciaal? Wij hebben 5 reden om naar Colombia te gaan voor jullie op een rijtje gezet!

1. Perfect Spaans

Veel mensen reizen naar Zuid-Amerika af om Spaans te leren. Iets waar zij geen rekening mee houden zijn de verschillen tussen de Spaanstalige landen in Zuid-Amerika. Zo zijn hier veel verschillende dialecten aanwezig en praten ze in sommige landen erg onduidelijk. In Colombia heb je hier geen last van! De inwoners spreken hier langzaam en articuleren de woorden goed. Daarnaast spreekt bijna niemand hier Engels, wat ervoor zorgt dat je wel Spaans moet praten. Colombia is dus het ideale land om Spaans te leren!

2. Muziek

In Colombia houdt men van muziek! Dansbare muziek in het speciaal. Muziekstromingen als Salsa, Reggeton, Cumbia en Champeta zijn hier zeer populair en de Colombianen schamen zich nergens voor. Ze leren je graag hoe ook jij je kont op de maat heen en weer kunt schudden!

Lees ook: 6x De voordelen van een langeafstandsrelatie

3. Exotisch fruit

Hou jij van exotisch fruit? Waarschijnlijk wel, want zeg nu eerlijk: wie houdt er niet van mango of ananas? In Colombia is exotisch fruit overal verkrijgbaar en kost dit, in tegenstelling tot de Belgische supermarkten, bijna niks. Niet alleen ananas en mango, maar ook Lulo, zapote, guave en vruchten waar je nog nooit van gehoord hebt zijn hier te koop. Heerlijk genieten dus en – niet onbelangrijk – verschrikkelijk gezond!

4. Onontdekte plekken

Omdat Colombia het afgelopen decennia zo’n slechte naam had, is dit land niet overspoeld met het massatoerisme. Ook vind je hier (nog) niet veel backpackers. De kans is groot dat je op plekken komt waar andere toeristen nog niet geweest zijn. Je zult dus prachtige reacties krijgen van de locals. Ook hotelprijzen liggen in Colombia relatief laag. Bij veel hotels hoef je niet van te voren te reserveren en kun je zo naar binnenlopen om een kamer te boeken.

5. Prachtige natuur

Zoals veel andere Zuid-Amerikaanse landen heeft ook Colombia een verschrikkelijk rijke natuur. Je vindt hier tropische regenwouden, bergen en een prachtige kustlijn. De natuur van Colombia is daarnaast goed voor maar liefst 10% van de globale plantenvegetatie en je vindt hier meer dan 300 verschillende ecosystemen. Kortom, Colombia is een paradijs voor de natuurliefhebber!

Ben jij weleens in Colombia geweest? Zo ja, wat vond jij het meest speciale aan dit land? Laat het ons weten in de comments hieronder!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here