DELEN

Je hebt echte hondenmensen en mensen die meer van katten houden. Ook zijn er natuurlijk mensen die verknocht zijn aan zowel honden als katten. Katten zijn minder loyaal dan honden, maar wel lekker onafhankelijk. Ook blaffen katten niet, kwijlen ze niet en hoef je ze niet uit te laten. Dit artikel is speciaal voor de echte kattenliefhebber! Hieronder 7 redenen waarom katten leuker zijn dan honden!

1. Zachtaardig

Hoewel honden het niet zo bedoelen, maken ze toch vaak dingen kapot. Als je een hond een speeltje geeft en hem maar eventjes uit het oog verliest, is de kans groot dat dit speeltje binnen de kortste keren aan flarden is gescheurd. Katten zijn anders… Een kat doet maanden, soms zelfs jaren met hetzelfde speeltje. Wel zo handig!

2. Ze blaffen niet

Waar sommige honden om het minste of geringste helemaal los gaan en luid blaffend de postbode verwelkomen, zijn katten een stuk rustiger. Zeg nu eerlijk: wakker worden door schattig gemiauw is een stuk rustiger dan een luide blaf in je oor?

kat-leuker-dan-honden

3. Katten spinnen

We moeten toegeven dat honden ook erg schattig kunnen zijn als ze geaaid worden, maar er gaat niets boven een spinnende kat. Een zacht ronkend beestje op je schoot is verschrikkelijk fijn. Van dit ontspannende geluid val je gelijk in slaap!

4. Ze zijn schoon

Probeer na een wandeling in de regen maar eens thuis te komen met een schone, fris ruikende hond. Juist ja, onmogelijk! Katten daarentegen zijn hele nette schoenen dieren. Katten likken zichzelf schoon en stinken niet. Wat wil een mens nog meer?

Lees ook: Zwanger en huisdieren: waar moet je op letten?

5. Ze vermaken zichzelf

Honden vereisen veel aandacht, anders worden ze treurig. Katten zijn onafhankelijk en vermaken zichzelf met gemak uren, of zelfs dagen. Je hoeft ze alleen wat te eten en drinken te geven en de kat is zielsgelukkig!

kat-leuker-dan-honden

6. Een muisvrij huis

Heb jij een kat in huis? Dan heb je waarschijnlijk geen last van muizen. Hetzelfde geldt trouwens voor spinnen en vliegjes. Een van de skills van een kat is het vangen van ongedierte. Toch weer mooi meegenomen!

Lees ook: Dit zijn de 10 duurste kattenrassen!

7. Speciaal voor luie mensen

Ben jij een beetje lui aangelegd? Dan is de kat het perfecte huisdier. Je hoeft hem niet uit te laten, of uren met ‘m te spelen. Nee, je kat komt gewoon gezellig bij je in bed liggen en dat de hele dag door als het even mag. Wat een heerlijk rustig leven!

kat-leuker-dan-honden

Heb jij ook een kat? Herken je bovenstaande dingen? Laat het ons weten in de comments hieronder!

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here