DELEN

Het kan worden gebruikt voor cosmetische doeleinden en als een zuiverend drankje. Maar niet alleen, de eigenschappen ervan hangen af ​​van het gebruikte deel van de plant en hoe we het nemen. Aloë is misschien wel een van de bekendste natuurlijke remedies voor zijn meervoudige dermo cosmetische eigenschappen: naast het hebben van verfrissende, hydraterende en verzachtende eigenschappen, heeft Aloë Vera in feite verschillende genezende eigenschappen voor de huid: helend en ontstekingsremmend. Duizenden jaren bekend om zijn helende eigenschappen, zijn sporen ervan al gevonden in sommige Egyptische medische geschriften die dateren uit 1500 voor Christus, Het gebruik ervan werd er voorgesteld als een remedie voor huidproblemen, maar ook als een laxeermiddel en zuiverend middel.

Aloë is een meerjarige Afrikaanse plant. De bloemen zijn helder rood, terwijl de bladeren lijken op ” mes omhulsels “.
Het belangrijkste kenmerk van deze plant is dat hij vlezige bladeren heeft. Ze bevatten een gel met buitengewone eigenschappen.

In feite bevat dit sap 200 actieve bestanddelen en meer dan 75 voedingsstoffen :

20 mineralen , namelijk calcium, chroom, ijzer, fosfor, magnesium, mangaan, kalium, natrium, zink.
18 aminozuren van de 20 die mensen nodig hebben
12 vitamines , waaronder A, C, D, E en groep B
enzymen , noodzakelijk voor alle vitale processen
sacchariden , saponinen en sterolen planten

Al deze elementen maken de Aloë tot een soort van ” natuurlijke genezer ” die al door de volkeren uit de oudheid werd gebruikt. Waaronder Egyptenaren, Assyriërs en Indiërs

Aloë’s eigenschappen

  • Voedingssupplement . Zoals we hebben gezien, bevat Aloë veel essentiële voedingsstoffen voor het juiste lichaamsonderhoud. Dit is de reden waarom we niet aarzelen om het een Superfood te noemen .
  • Zuiverend . Aloë is in staat om het lichaam te ontgiften van giftige stoffen. Niet alleen dat, sacchariden hechten zich aan de wanden van de darm en vormen een beschermende barrière die de absorptie van schadelijke stoffen voorkomt.
  • Laxeermiddelen . Aloë is een bondgenoot van het spijsverteringsstelsel: het stimuleert de bacteriële flora en de eliminatie van afvalstoffen, waardoor tegelijkertijd de opname van voedingsstoffen (maar niet van schadelijke elementen) verbetert. Om deze reden vermindert het de bijwerkingen van geneesmiddelen op het spijsverteringsstelsel, zoals maagzuur, krampen en obstipatie.
  • Stimuleert het immuunsysteem. Aloë bevat acemannan, een suiker met antivirale, ontstekingsremmende en vooral antikanker eigenschappen: het stimuleert de aanmaak van macrofagen, witte bloedcellen die kankercellen vernietigen.
  • Haarverzorging. Aloë is een uitzonderlijke balsem omdat het haar glanst en de hoofdhuid beschermt. Het kan ook tegen roos en kaalhoofdigheid worden gebruikt.
  • Tanden Verzorgen. Aloë is een effectieve bacteriocide. Om deze reden kan het worden gebruikt binnen een correcte tandhygiëne : het reinigt de kanalen en contrasteert de plaque. Bovendien is de coagulerende werking ook effectief op aften en op wonden in de mondholte
  • Rustgevend. Aloë biedt onmiddellijke verlichting voor muggen en andere insectenbeten , kwallen en zelfs brandnetels. Zijn kalmerende kracht strekt zich ook uit tot brandwonden (zowel die in de keuken als die door te veel zon )
  • Stollingsmiddel. Aloë is in staat om snel weefsels en membranen te repareren, dus wordt het niet alleen gebruikt bij brandwonden, maar ook bij wonden, eczeem en blaren, om de genezing te versnellen.
  • Huidverzorging. Aloë heeft een dermo protectie, hydraterende en verzachtende werking. Om deze reden wordt deze plant veelvuldig gebruikt door de schoonheidsindustrie in zepen , crèmes en bubbelbad .

Aloë Vera of Aloë arborescens?

Aloë Vera ( Aloë barbadensis ) en Aloë arborescens) zijn twee verschillende soorten Aloë, met zeer vergelijkbare gunstige effecten.
Het verschil bestaat uit de afmetingen in het blad (en dus in het resultaat van de verwerking)
Aloë arborescens heeft het kleinste blad
Aloë Vera heeft het grootste blad

Wat betekent het?

Het betekent dat om dezelfde hoeveelheid Aloë-gel te krijgen, je meer Aloë arborescens-bladeren moet openen in plaats van Aloë Vera. Dit bevordert de mogelijke accidentele aanwezigheid van Anthraquinones in de gel. Aan de andere kant is Aloë arborescens veel armer in water dan Aloë Vera, daarom heeft het een hogere concentratie aan actieve ingrediënten en daarom is het sap van hogere kwaliteit.

Contra

Naast de talrijke gunstige effecten, kan Aloë, in het geval van intern gebruik, ongebruikelijke bijwerkingen veroorzaken, die niet mogen worden genegeerd.
Om ten volle te genieten van de eigenschappen van deze plant is moderatie nodig: een overdosis aloë kan leiden tot uitdroging, maagkrampen en darmkrampen.
Daarom wordt langdurig gebruik niet aanbevolen, behandelingscycli hebben de voorkeur.
Aloë mag niet worden gebruikt door kinderen jonger dan 12 jaar en door zwangere en zogende vrouwen, maar ook tijdens de menstruatiecyclus. Daarnaast kan aloë een interactie aangaan met geneesmiddelen voor diuretica, digitalis en cortison.

Gebruik jij of iemand die je kent  de Aloë Vera producten? Laat dan zeker niet na om een comment te plaatsen. Wij lezen het graag!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here