DELEN

Veel mensen hebben last van tandplak. Tandplak is als het ware een doorzichtig vet laagje dat zich aan de tanden vastplakt. Tandplak verwijder je door je tanden te poetsen, maar voor sommige mensen werkt dit niet goed genoeg. Deze groep mensen heeft last van meer tandplak en dit kan erg vervelend zijn. Zo kan tandplak na verloop van veranderen in tandsteen en dit kan alleen bij de tandarts of mondhygiënist verwijderd worden. Hoe voorkom je dit? Hieronder een aantal natuurlijke middeltjes die goed werken tegen tandplak!

1. De schil van een sinaasappel

De schil van een sinaasappel zit boordevol Vitamine C. En laat deze Vitamine nou net een van de beste middeltjes tegen tandplak zijn. Vitamine C houdt de groei van bacteriën tegen en voorkomt daarnaast een opeenstapeling van residu op het tandglazuur.

Hoe werkt het?

Pel een sinaasappel en bewaar de schil. Wrijf nu met de (witte) binnenkant van de schil enkele minuten over je tanden en tandvlees. Doe dit elke avond voor het slapen gaan.

2. Puree van Aardbeien

Aardbeien zitten vol met vitamines, maar deze vruchten bevatten ook een hoop natuurlijk zuren die goed werken tegen bacteriën. Zo hebben deze natuurlijke zuren een alkaliserend effect op het lichaam en verminderen ze wijnsteen en het verlies van tand dichtheid.

Hoe werkt het?

Snij twee aardbeien in kleine stukjes en prak deze fijn met een vork totdat er een puree ontstaat. Wrijf deze puree elke avond over je tanden en doe dit minstens een week.

Lees ook: 6x huidverzorging winter

3. Houtskool

Ja, dat lees je goed! Houtskool werkt erg goed tegen tandplak. Daarnaast schijnt dit ook goed te zijn voor de algemene verzorging van je tanden.

Hoe werkt het?

Wrijf elke avond met een stukje houtskool over je tanden en spoel het na afloop af met water.

houtskool-tegen-tandplak

4. Baking Soda

Dit stofje zit verwerkt in vele bleekpasta’s en dat is niet voor niets. Baking soda is een effectief middel om wijnsteen en tandplak te verwijderen. Dit bijtende middel neutraliseert schadelijke zuren en stagneert bovendien de groei van bacteriën.

Hoe werkt het?

Meng 1 theelepel baking soda met een paar flinke snufjes zout. Voeg vervolgens een beetje water toe om het geheel als een pasta te maken. Poets je tanden met deze pasta en laat dit 5 minuten intrekken. Spoel achteraf met water en je bent klaar. Let wel op dat je dit middel niet doorslikt!

baking-soda

Heb jij vaak last van tandplak? Ga jij deze tips gebruiken? Laat het ons weten in de comments!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here