DELEN

Als je echt nog geen flauw idee hebt voor je volgende vakantiebestemming, dan kan Tokio wel eens heel aardige suggestie zijn. De stad mag dan niet direct een ‘wow’ gevoel oproepen, het is echter wel een metropool die de moeite waard is om bezocht te worden. Dan wordt niet enkel het Keizerlijk paleis bedoeld, Tokio heeft veel meer te bieden. De 5 meest interessante hotspots van dit Aziatische land zetten we even voor je op een rij!

De Zwarte hamburger

Vergeet even de standaard hamburgers die je hier gewend bent, in Tokio kan je genieten van de echte zwarte hamburger. Dat klinkt misschien minder aantrekkelijk dan het is, het is wel een hele belevenis. Nagenoeg alles is zwart aan de nieuwste creatie van Burger King, van het broodje tot aan de kaas. Die zwarte kleur wordt veroorzaakt door het gebruik van bamboehoutskool en inktvisinkt. Eet smakelijk!

Ontspannen wandelen in Tokio

Het laatste wat je wellicht in een metropool als Tokio verwacht is een grote stadstuin waar je heerlijk rustig kunt wandelen. De stad heeft er zelfs twee!

  • Yoyogi Park in Shibuya-ku
  • Shinjuku Gyoen National Garden

Het Yoyogi Park in de wijk Shibuya-ku is geschikt voor een romantische lange wandeling. De beroemde Shinjuku Gyoen National Garden is daarentegen de mooiste tuin van Japan en een absolute must-see.

tokio-bezienswaardigheden-brug

Het openbaar toilet

Als er iets in Tokio de classificatie ‘bijzonder’ verdient, dan zijn het wel de toiletten in deze wereldstad. Japanners stellen prijs op een meer dan perfecte hygiëne en dat zal je als toerist dan ook zeker merken. Een bezoek aan een van de vele openbare toiletten is dan ook een belevenis op zich. De meeste toiletten die je tegen zult komen hebben verwarmde zittingen en zijn voorzien van diverse knopjes. Voor de meeste westerlingen is het dan ook een hele kunst om uit te zoeken welke functie bij welke knop hoort. Schrik dus niet als je het toilet wilt doorspoelen en een straal warm water komt je tegemoet!

Tokio: Shop till you drop!

Een metropool als Tokio kan uiteraard niet zonder een gigantische hoeveelheid winkels. Naast de grote megastores kom je ook een heel arsenaal aan vending machines tegen. Alles is te koop in Tokio. Behalve de gangbare producten als brood, snoep en snacks, zal je ongetwijfeld ook verkoop automaten tegen komen met gebruikte damesslipjes. Heel bijzonder dus.

Boottocht over de Sumida rivier

Een bezoek aan een wereldstad als Tokio zou niet compleet zijn zonder de bijna verplichte rondtocht. Doe jezelf een plezier door deze waanzinnige stad te bezichtigen vanaf het water. De Sumida rivier loopt dwars door Tokio en laat je onder bruggen door varen waarbij je diverse, bijna vergeten locaties in Tokio tegenkomt. Op die manier krijg je een spectaculair zicht op Tokio en kan je goed zien hoe de stad zich heeft ontwikkeld in een korte periode tot metropool.

Lees ook: De 10 mooiste plekken op aarde

Ben jij weleens in Tokio geweest? Deel je ervaringen met ons in de reacties hieronder!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here