DELEN

Je nachtrust is onwijs belangrijk! Door ervoor te zorgen dat je gemiddeld zo’n 8 uur slaapt, kun je jezelf beter concentreren en voel je jezelf fitter de volgende dag. Verschillende factoren hebben invloed op jouw nachtrust, daarom is het van belang dat je goed investeert in je slaapkamer. Welke meubels, accessoires en kleuren ga ik gebruiken? Hier delen we 5 tips hoe je een nóg fijnere slaapkamer kunt creëren.

Tip 1 & 2: Rustige tinten & inrichting

Het is niet de bedoeling dat je in je slaapkamer enorm veel verschillende kleuren gaat gebruiken. Ten eerste zullen de kleuren met elkaar gaan vloeken en ten tweede wordt het uiterlijk van de slaapkamer erg druk. Kies voor mooie aardetinten en mocht je wel graag een leuke kleur in de slaapkamer willen? Zorg dan dat dit bij twee tot drie kleuren blijft. De kleur donkerblauw, oudroze of ‘Spiced Honey’ van Flexa zijn wel erg mooi voor de slaapkamer. Het is aan te raden om de kamer niet te vol in te richten qua meubels. Hierdoor oogt het heel druk en dit heeft geen positieve invloed op je nachtrust. Houdt het, als het kan, bij een bed en een kledingkast en een aantal accessoires.

fijne slaapkamer 2

Tip 3: De verlichting in je slaapkamer

Vast niet het eerste wat in je opkomt wanneer je jouw slaapkamer een boost wil gaan geven. Het spreekt voor zich dat je in een slaapkamer overdag veel lichtinval wil hebben en dat het ’s nachts zo donker mogelijk is. Daar komen goede raamdecoratie en lampen om de hoek kijken! Niet iedereen heeft namelijk grote ramen of veel ramen in hun slaapkamer. Sommigen zullen alleen een dakraam hebben of een klein raampje. Dé ideale raambekleding voor slaapkamers met weinig ramen of kleine ramen zijn plisségordijnen in Top down Bottom up uitvoering. Hiermee kun je namelijk overdag banen op het raam maken, waardoor je privacy behoudt én van optimale lichtinval geniet. Om de kamer nog lichter en gezelliger te maken is het aanschaffen van een staande lamp een leuk idee!

Voor de wat grotere ramen zijn gordijnen super geschikt. Of het nou gaat over sfeervolle vouwgordijnen of trendy velours gordijnen. Gordijnen in je slaapkamer zijn functioneel en stijlvol. Door de isolerende waarde blijft de temperatuur in de kamer gelijk en wordt geluid gedempt. Super handig toch voor de slaapkamer!

Hoe zorg jij ervoor dat je slaapkamer nóg gezelliger wordt?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here