DELEN

De lente is officieel begonnen en dat betekent dat we onze tuin of balkon óók weer een voorjaarsschoonmaak geven! Niets is immers heerlijker dan een middagje bivakkeren in de zon – en waar kan je dat nou beter doen dan op je fijn ingerichte balkon? Om je balkon komende zomer de favoriete plek van het huis te laten zijn, geven we je hier een aantal tips waarmee jij je balkon eenvoudig inricht!

1. Go nature: planten

Naast het feit dat planten sowieso nergens in je huis misstaan, is het balkon uiteraard dé plek om een overload aan planten neer te zetten. Ik bedoel, als je ergens het gevoel wilt creëren alsof je middenin in de natuur staat, dan is het wel je balkon. Uiteraard is een mooie, grote en groene plant een echte eyecatcher, maar juist op je balkon mag je ook uitpakken met frivole bloemen in veel verschillende kleuren. Wat dacht je bijvoorbeeld van een cyclaam, of van felle dahlia’s? Hou je van vers en gezond eten, dan is je balkon overigens ook de perfecte plek om je eigen kruiden te telen!

2. Relaxed zitten

Waarom binnen zitten als het ook buiten kan? Breid je thuis uit naar buiten door van je balkon de perfecte zitplek te maken. Nee, daarmee bedoel ik geen zithoekje van plastic dat goed tegen de regen kan. Een goede investering in een comfortabele buitenset maakt dat je véél vaker de weg naar buiten vindt. En dat is de investering dus meer dan waard! Kijk daarom eens rond voor een grote fauteuil die op je balkon past, een fluffy zitzak of een handige balkontafel. Heb je een groot balkon en zou je je balkon ook wel eens willen gebruiken voor een middagdutje? Denk dan eens aan een grote hangmat die je vast wel aan pilaren vast kunt knopen!

3. Sfeerverlichting

Nou beginnen de dagen al aardig te lengen, maar toch: een ondergaande zon mag jouw gezellige avondje buiten niet verpesten. Wees daarom voorbereid en schaf goede verlichting aan. Voor je daarnaar op zoek gaat, is het belangrijk om bij jezelf na te gaan op wat voor momenten jij buiten bent, en voor welke situaties jij dan ook verlichting nodig hebt. Wil je soms in de tuin werken of lekker lezen op het balkon? Dan is het belangrijk dat je van goede verlichting voorzien bent. Zit je voornamelijk buiten om een biertje te drinken met je vrienden? Dan is felle verlichting veel minder belangrijk, maar kun je gerust voor een mooie sfeerlamp gaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here