DELEN

Voor velen is er niets zo belangrijk in de woning als de juiste bank. We willen het niet allemaal graag toegeven, maar we brengen er dan ook best veel tijd op door. Of je nu gezellig met vriendinnen aan het bijkletsen bent met een kopje thee, of ’s avonds op de bank ploft om een filmpje te kijken. Het is hoe dan ook belangrijk dat de bank comfortabel is. Je doet er namelijk wel weer nieuwe energie op voor een volgende dag. Maar hoe kies je nou de juiste bank voor jou woning? Met deze tips weet je het zeker!

1. Vorm bank

Denk eerst eens na over wat voor soort bank je zou willen. Wat past er in jou woning? Heb je een kleine woonkamer, dan is een uitgebreide zit set misschien teveel van het goede. Hoekbanken zijn daarentegen te verkrijgen in allerlei maten en passen hierdoor vaak ook goed in een kleinere woonkamer. Daarbij heb je met een hoekbank alle zitplaats die je nodig hebt, direct in 1 meubel samengevoegd. Bij een ruime woonkamer kan een lounge set een goede oplossing bieden. Je kan hier namelijk een fijne zithoek mee creëren waar zowel jij, je gezin, en eventuele visite gezellig samen kan komen. Centreer de zithoek met een leuke salontafel en passende decoratie om het helemaal af te maken.

2. Doel bank

Sta ook even stil bij het uiteindelijke doel van je bank. Zoek je een bank waar je heerlijk in kunt ploffen na een lange dag werken, dan moet je eens in de categorie loungebanken rond gaan neuzen. Ben je minder fan van het ploffen en zoek je wat meer ondersteuning, dan is een fijne zit set met stevige banken een beter idee. Denk ook even na over de locatie van de bank. In de woonkamer is een lounge bank waarschijnlijk meer op zijn plek, terwijl in een serre een zithoek goed dienst kan doen als plek van samenkomen.

Doel bank

3. Uitstraling bank

Probeer een bank te zoeken die bij je interieur past. Een goede bank geeft je interieur een boost zonder teveel te overheersen. Pas de bank ook bij de interieurstijl die je vooral in je woning tegen komt. Kleuren kunnen hier veel in betekenen. Zo past een knalrode bank gemakkelijk in verschillende interieurstijlen terwijl een leren witte bank in sommige interieurstijlen beter tot zijn recht komt dan anderen. Kun je de perfecte bank voor jou stijl niet vinden? Niet getreurd, met kussens en plaids kun je iedere bank onderdeel van jou woning maken!

uitstraling bank

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here