DELEN

Het is misschien wel dé plek in huis waar het enorm belangrijk is dat de boel is opgeruimd: de keuken! Alleen zo kun je hier immers goed je gang gaan – anders liggen de spullen je alleen maar in de weg. Maar dat opruimen kan soms best een ding zijn. Hoe krijg je het voor elkaar? Lees alles over onze tips voor een opgeruimde keuken!

1. Stop spullen goed weg

Het keuken opruimen begint bij de stap die naar ons idee het meest van belang is: stop alle spullen goed weg! Eigenlijk is er voor alles wel een goed plekje te bedenken – zolang het maar niet in de weg ligt. Dé ideale manier om rondzwervende spullen te voorkomen! Toch wel de grootste ergernis in de keuken.

Dat betekent dus: opbergers inslaan! Maak bijvoorbeeld gebruik van bewaarpotten, blikken, zakjes en manden. En deel de spullen hier vervolgens op een logische manier bij in. Houd daarbij altijd in het achterhoofd: het moet opgeborgen zijn, maar tegelijkertijd gemakkelijk te pakken. De gouden regel!

Voorraadpotten zijn onmisbaar voor de opgeruimde keuken

2. De voorraadkast doet wonderen

Waar je die bakjes en blikken vervolgens laat? Je raadt het al: de voorraadkast is hier de beste plek voor! Met de simpele reden dat de keukenkastjes bij het aanrecht al snel propvol zitten. Deze bieden in de meeste gevallen helaas niet genoeg ruimte voor het aantal spullen dat je in de keuken hebt.

Met de kast wordt dat een ander verhaal! Dit is zelfs zonder twijfel een verbouwing waard – mocht er nog geen dergelijke kast in je woning aanwezig zijn, en mocht je ‘m willen inbouwen. Het zorgt voor zoveel meer orde! Geen zin of tijd in die verbouwing? Plaats dan een externe kast in de keuken waar je alles in kwijt kunt. Liefst niet met glas of een andere manier om naar binnen te kijken. Afgesloten is beter! Zo houd je het ook rustig voor het oog.

Meer lezen: 4x De voordelen van een bar in de keuken.

Stop de keukenspullen in een voorraadkast: opgeruimd staat netjes!

3. Maak gebruik van de muur

De plek die al gauw wordt overgeslagen bij het keuken organiseren? De wand! Terwijl deze nu juist net zo handig is. Allereerst is het namelijk een groot oppervlakte – waardoor je dus weer een boel nieuwe spullen kwijt kunt. Van borden tot kruiden! En daarnaast is het een bijzonder handige plek om spullen op georganiseerde wijze op te hangen.

Het zit namelijk zo: aan de muur raken spullen simpelweg niet door elkaar. Vergelijk het met een pot op het aanrecht, waar je lepels en spatels in bewaart. Dit wordt al snel een rommel: het blijft niet precies staan zoals jij wilt. Met de muur is dit anders: je kunt simpelweg niet meer dan één keukengerei kwijt op een plekje. Alles netjes op rij!

Keukengerei ophangen aan de muur: tips voor een opgeruimde keuken

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here