DELEN

Wanneer het gaat om de inrichting van je woning zijn er verschillende interieurstijlen om uit te kiezen. En die keus is een heel belangrijke – zo laat je je woonruimte écht bij jou passen. In deze blog laten we je kennismaken met de 4 grootste interieurstijlen: van landelijk tot modern!

1. Interieurstijlen: de pure stijl

Ben jij een ware natuurliefhebber? Dan past de pure woonstijl bij jou: hierbij haal je een beetje van de natuur in je eigen huis. Zo is de botanische trend, waarbij je een heleboel planten in huis haalt, er echt eentje voor jou! Groen is namelijk niet alleen buiten te vinden, maar net zo goed binnenshuis.

Wat nog meer kenmerkend is voor de pure woonstijl? Natuurlijke materialen. Denk aan hout: niet te missen in jouw woning als je voor deze stijl gaat. En dan hebben we het met name over hout met een robuuste look, alsof het bijna rechtstreeks uit het bos komt. Dat ziet er super stoer uit! Tv-meubelen lenen zich perfect voor het ruwe hout met oneffenheden. Daarmee til je de uitstraling van jouw huis naar een hoger niveau!

pure interieurstijl

2. De luxe stijl

Voor de luxepaardjes onder ons is er een woonstijl te vinden die bestaat uit pracht en praal. De luxe interieurstijl uit zich met name in accessoires en ornamenten die de show stelen. Denk aan grootse kroonluchters aan het plafond, opvallende kandelaars op tafel en weelderige stoffen gordijnen voor het raam. Ze trekken helemaal de aandacht in jouw woning!

Maar ook de keus voor de juiste materialen maakt dat de stijl luxe is. Leer is hier een goed voorbeeld van: chique én stijlvol. Ga bijvoorbeeld voor fauteuils van leer in de zithoek. Liefst in een elegante kleur, zoals cognac of donkerbruin. Of kies voor licht: wit of zand. Dat wordt luxueus genieten en relaxen!

luxe interieurstijl

3. De landelijke stijl

De landelijke interieurstijl is er voor een ultiem gevoel van gezelligheid. Comfy, royaal en romantisch: dé termen waarmee deze stijl te omschrijven is. Dat uit zich in meubelstukken als een lekkere grote bank, een flinke eettafel en een traditionele buffetkast. Wat ons betreft zijn deze items echt onmisbaar bij de landelijke stijl!

Om het landelijke gevoel nog meer naar je woning toe te halen, vul je je huis met zachte tinten. Lichtpaars, olijfgroen en zachtgrijs – om maar wat voorbeelden te noemen. Ze vormen een rust voor het oog! En met accessoires als kaarsen, rieten bewaarmanden en bloemen in porseleinen potten maak je de landelijke look compleet.

landelijk interieurstijl

4. De moderne stijl

Hou je het liever strak, basic en minimalistisch in je woning? Dan kom je bij de moderne interieurstijl uit: door velen gezien als de meest verfrissende stijl. Niet teveel poespas, dat is wat hierbij centraal staat. Denk van tevoren dus goed na over de hoeveelheid meubels en accessoires die je in huis haalt – het wordt al snel teveel. Less is more, zoals ook wel wordt gezegd.

Maar dat betekent niet dat de items die je wél in huis haalt niet speciaal mogen zijn. Integendeel! Meubelstukken in de moderne stijl kennen een behoorlijk design-waardige uitstraling. Materialen als glas en metaal staan ook centraal – en die maken de moderne stijl zo uniek!

moderne interieurstijl

Interieurstijlen: kies wat bij jou past

Nu je kennis hebt gemaakt met de verschillende stijlen, is het tijd om te gaan voor de variant die bij jou past. Bij welke stijl voel jij je het meest thuis? Of het nu traditioneel is of juist meer modern: de styling wereld ligt aan je voeten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here