DELEN

Bij een nieuwe tafel horen nieuwe stoelen. Dat is de logica zelve, maar in de praktijk merken we wel vaker dat oude stoelen zelfs na een make-over behouden blijven. Soms hoeft dat geen probleem te zijn, maar toch zijn er een aantal redenen denkbaar waarom je maar beter in nieuwe eetkamerstoelen investeert.

# 1. Omdat jouw woning evolueert

Stijlen wijzigen voortdurend en sinds de aankoop van jouw eetkamerstoelen kreeg de kamer vast een likje verf, kwam er een nieuwe kroonluchter en werd het servies vervangen door modernere broertjes. Maar toch is er één constante: de eetkamerstoelen worden zelden vervangen. Dat is zonde want aftandse eetkamerstoelen doen afbreuk aan de uitstraling van jouw eetkamer. En dat is meer dan reden genoeg om te investeren in nieuwe eetkamerstoelen.

# 2. Omdat jouw rug het vraagt

Een stoel die enkele jaren geleden nog als gegoten zat, kan vandaag voor rugklachten zorgen. Dit kan verschillende oorzaken kennen. Zo kan een stoel gaan doorhangen, maar kan de rug ook gewoon gevoeliger zijn geworden. Dan is het inderdaad belangrijk om nieuwe eetkamerstoelen aan te schaffen. Gelukkig zijn er vandaag de dag speciale ergonomische eetkamerstoelen beschikbaar. Het gaat om beweegbare eetkamerstoelen die eenvoudig instelbaar zijn opdat je steeds rugvriendelijk tafelt.

Voor een goede zithouding moet de rug tegen de rugleuning begraven liggen en dit onder een hoek van negentig graden, waarbij de zitting zich ter hoogte van de knieschijf bevindt. De voeten moeten tot slot mooi plat op de grond rusten. Met een gemiddelde zitdiepte en -hoogte van respectievelijk 40 en 46 centimeter lukt dat voor de meeste mensen wel. Maar indien jouw lichaamslengte boven- of ondergemiddeld is, kan het toch lonen om voor een andere eetkamerstoel te kiezen.

# 3. Omdat prioriteiten veranderen

Bij het kopen van jouw eetkamerstoelen stelde je een aantal eisen. Sommige eisen waren daarbij doorslaggevend. Toch kan dat na verloop van tijd veranderen. Toen je jonge kinderen had, mochten de eetkamerstoelen bijvoorbeeld niet al te veel kosten en dienden ze duurzaam te zijn. Een stoffen afwerking had je liever niet, om vlekken te voorkomen. Toen was dat allemaal nog heel logisch.

Nu de kinderen een dagje ouder worden, kan je dergelijke eisen mogelijks naar de prullenmand verwijzen. Misschien is de tijd wel aangebroken om eindelijk te kiezen voor een stel prachtige eetkamerstoelen, zonder je over randzaken zorgen te moeten maken? Durf om je heen te kijken en ga na of jouw meubilair wel nog past bij wie je vandaag bent en hoe je vandaag wilt leven. Is dat niet langer het geval? Durf dan in te grijpen.

# 4. Of gewoon omdat je een nieuwe vloer legt

Misschien zitten jouw eetkamerstoelen wel nog goed en zien ze er ook nog steeds prachtig uit, maar heb je net een nieuwe vloer gelegd die minder goed met jouw eetkamerstoelen bevriend is. Het kan natuurlijk niet de bedoeling zijn dat jouw parketvloer schade oploopt.

Je kan dan zelf viltjes aanbrengen, maar dat is heus niet altijd even handig. Vooral omdat zij wel vaker eens loskomen. Ook stoeldoppen helpen niet altijd, zeker indien zij zich niet eenvoudig laten bevestigen. Dan is het beter om te kiezen voor nieuwe eetkamerstoelen waarop je wel eenvoudig doppen kan plaatsen.

Uiteraard kan je ook opteren voor een stoelmat, maar zeker in de eetkamer oogt dat eigenlijk niet zo mooi…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here