DELEN

Het salon is de plek van je huis waar je veel tijd doorbrengt, ongeacht of het nu is om even uit te puffen of om wat te keuvelen met de buren. Dat is meteen ook de reden waarom je bij het kopen van een nieuwe zetel maar beter niet op kwaliteit bespaart. Toch zijn er nog een aantal andere zaken waarop je moet letten. Hieronder vind je vier tips die je helpen bij het kiezen van een nieuwe zetel.

# 1. Alles goed uitmeten

Geloof me: je zou niet de eerste zijn die bij thuiskomt merkt dat het allemaal toch niet even goed past. Meet vooraf dus alles goed op en maak een schets met daarop de afmetingen. Bepaal ook de ideale afmetingen en zorg ervoor dat er voldoende plaats is, ongeacht of je nu je salontafel rond of rechthoekig wilt. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je telkens eenvoudig kan plaatsnemen en voorzie ook voldoende afstand met de televisie en voldoende ruimte om met de stofzuiger te passeren.

# 2. Kies voor een stevig frame en goede veren

Alleen al op basis van de afmetingen zullen veel salons afvallen. Vervolgens zal je vooral even moeten zitten, liggen, testen en beraadslagen. Houd er anderzijds rekening mee dat wat vandaag goed zit, morgen misschien kan tegenvallen. Veel is per slot van rekening afhankelijk van de kwaliteit van het salon. Opteer daarom altijd voor een zetel met een stevig frame uit één stuk of met een frame van massief hout. Daarnaast krijgen ook nosagveren de voorkeur. De betere fabrikanten gebruiken vrijwel altijd nosagveren. Dat is bijvoorbeeld ook het geval wanneer je een Moletti of Montel bank koopt.

Wil je iets steviger zitten? Dan kan je ook opteren voor een zetel met pocketveren. Dan is het trouwens nog belangrijker om enkel te kiezen voor betrouwbare fabrikanten, want bij goedkopere banken buigt de pocketvering vaak te veel door en breekt de springveer uiteindelijk los.

# 3. Prefereer een koudschuimvulling

Terwijl het frame en de veren de stevigheid van de bank garanderen, zal de combinatie met de vulling het zitcomfort bepalen. Goedkopere fabrikanten gebruiken vaak polyetherschuim waarbij het vaak onduidelijk is welke dichtheid men hanteert. Een vulling met polyetherschuim heeft zeker een aantal voordelen, zoals de uitmuntende veerkracht en de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, maar toch geef je maar beter de voorkeur aan een vulling met koudschuim. Koudschuim is iets duurder maar is wel duurzamer en blijft langer comfortabel zitten.

Wat de vulling van de toplaag betreft, is het allemaal een beetje afhankelijk van je voorkeuren. Ganzenveren zitten bijvoorbeeld goed, maar dan moet je de topkussens wel regelmatig opschudden. Daarom gaat de voorkeur steeds vaker naar polyesterdekens.

# 4. Stem de zetel af op je levensstijl

Een zetel moet natuurlijk perfect aansluiten bij je manier van leven. Lig je graag helemaal achterover of heb je rugklachten? Dan kan je kiezen voor een verstelbare zetel. Maar ook de stoffering geeft stof tot nadenken, zeker wanneer je kinderen in huis hebt. Dan kies je maar beter niet voor de warmte van een stoffen bekleding, maar is een lederen salon toch een beter idee.

Ten slotte is er ook nog eens de uitstraling van de bank. Denk dus ook na over de kleur, het model en het al dan niet aanwezig zijn van snufjes zoals ingebouwde verlichting. Samengevat: breng je voorkeuren in kaart, meet alles goed op en heb oog voor kwaliteit. En dan zit je echt wel goed.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here