DELEN

Een badkamer is een plek die functioneel moet zijn, maar waar we tegelijk willen ontspannen. Het is een van de bijzonderste ruimtes van een woning en het hoeft dan ook niet te verbazen dat ook de afgelopen jaren talloze trends en innovaties de badkamer veroverden. Om je badkamer een make-over te geven, hoef je nog niet meteen een nieuwe badkamer te bestellen. Een aantal kleine ingrepen, kunnen vaak al een verrassend resultaat opleveren. Wij geven vier tips mee om je daarbij te helpen.

# 1. Vloertegels verven

Je hoeft heus niet de vloer uit te breken en een nieuwe vloer aan te leggen. Het is perfect mogelijk om een betegelde vloer te schilderen. Het kan zelfs wanneer er sprake is van schade. In feite kunnen alle tegels worden overschilderd, maar het is wel belangrijk om vooral de tegels eerst te ontvetten en vervolgens een goede primer aan te brengen. Daarna gebruik je speciale vloerverf. Dat laatste is belangrijk omdat de verf natuurlijk heel slijtkrachtig moet zijn. Zonder afbraakwerken ziet je badkamer er al meteen een stuk eigentijdser uit!

Hetzelfde kan je overigens doen voor de andere muren. Zo kan je perfect je plafond zwart schilderen en je muren en vloeren wit om lekker in een thema te blijven.

# 2.Kraanwerk vervangen

Roze tegels, opvallende baden en kleurrijke taferelen waren vroeger niet ongewoon. Het kraanwerk werd daarbij naar de achtergrond verschoven. Tegenwoordig is het vaak omgekeerd. De kranen zijn nu eenmaal de levensaders van een rustgevende badkamer en zijn steeds prominenter aanwezig. Vooral zware kranen doen het daarbij goed, omdat ze de aandacht naar zich toe trekken en aansluiten bij alle badkamerstijlen. Je douchekraan kan je eveneens vervangen door een zwart exemplaar, terwijl een regendouche het in een hedendaagse badkamer altijd wel goed doet.

# 3. Geef de voorkeur aan een douchewand

Douchewand

Als je er plek voor hebt, is een ruime douchewand altijd een beter idee dan een beperkende douchecabine. Je creëert een open gevoel en door de afwerking met mozaïektegels kan je er eigenlijk alle richtingen mee uit. Zeker als je een kleine badkamer hebt, geeft het de badkamer extra pit. Werk vooral met glas om het open gevoel te behouden.

Tip: Sommige werken, zoals de plaatsing van een douche, komen in aanmerking voor de overkoepelende renovatiepremie. Houd facturen bij, ga de voorwaarden na en dien eventueel een aanvraag in.

# 4. Eyecatchers integreren

Net zoals het kraanwerk de aandacht naar zich toe trekt, helpt het ook om een aantal andere eyecatchers te integreren. Vooral als je speelt met kleuren als zwart en wit is het belangrijk om op een subtiele manier kleur in de badkamer te integreren. Zeker spiegels spelen een belangrijke rol en daarmee mag je dan ook wel uitpakken. Spiegels laten bovendien de ruimte groter lijken. Verwerk bijvoorbeeld een gouden ronde spiegel in het interieur, maar plaats ook wat (plastic) groen en leuke accessoires in de badkamer. Die zorgen dan voor leven in de brouwerij, wat niet belangrijk is voor een kamer waar we niet alleen ontspannen maar waar we ook onze tanden poetsen, haar borstelen en ons voorbereiden op de leukste feestjes.

Vergeet ten slotte niet om je badkamer een mooie poetsbeurt te geven om al het stof, vingerafdrukken en vlekken weg te werken. Pas dan zie je echt het resultaat van al je werk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here